23 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

​​​​​​​2021-2022 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Milas’ın 152 okulunda öğrenim gören 23 bin öğrenci, karnelerini öğretmenlerinden teslim aldı. Sakarya İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde ise öğrenciler, karnelerini Kaymakam Böke ile Müdür…

Milas Önder Gazetesi

Milas genelinde 152 okulda öğrenim gören 23 bin 384 öğrenci, karnelerini alarak tatile gitme heyecanı yaşadı. Resmi tören, Milas Kaymakamı M. Ünver Böke ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ile şube müdürlerinin katılımıyla Sakarya İlkokulu’nda yapıldı. Kaymakam Böke ve Müdür Bal ile şube müdürleri, ilk önce 3-C sınıfı ile 2-E sınıfı öğrencileriyle tanıştı, ardından karnelerini takdim etti. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Böke, öğrencilere yaz tatilini nasıl geçireceklerini sorduktan sonra kitap okunması konusunda tavsiyelerde bulundu.

MÜDÜR BAL PANDEMİYE DİKKAT ÇEKTİ

Daha sonra ise, okul bahçesinde resmi karne töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Dünyada 300-500 yılda bir olan, bizim ilk kez gördüğümüz bir pandemi dönemi sonrasında öğrencilerimiz normal hayata geçmeye çalıştıkları bir dönemi bitrdiler. Bugün de bunun meyvesi olan karnelerimizi alarak taçlandırıyoruz.” Dedi.

Bal’ın, “Özverili olan öğretmenlerimiz, hiç eğitimini almadan pandemi dönemine adapte olarak 2 yıl kapanıp açılma döneminin ardından eğitimi sürdürdü.” ifadelerinin ardından öğretmenler alkışlandı.

Müdür Bal’ın konuşmasının ardından 4-E sınıfı öğrencisi Zeynep Berra Esen, ‘Öğretmene veda’ isimli şiirini, 3-C sınıfı öğrencisi Mehmet Kasapoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını dile getirdi. Daha sonra ise okulda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, e-twinng faaliyetleri kapsamında Sakarya İlkokulu’nun 2021 yılında Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmesinde yoğun emek gösteren Neslihan Özbey ile okul aile birliği üyelerinin öğretmenlere teşekkür etme amaçlı çiçek takdiminin ardından sona erdi.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatili ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında planlanıyor.

MİNİKLER DE KARNE HEYECANI YAŞADI Milas’taki her sınıfta olduğu gibi anasınıfı öğrencileri de karne heyecanı yaşadı. Havva Ersoy Anaokulu öğrencileri; tatile çıkmanın sevincini yaşarken, çok sevdikleri öğretmenlerinden ayrılma hüznünü yaşadı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 1. sınıfa başlayacak olan minik öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra öğretmenleriyle vedalaştı, duygu yüklü anlar yaşandı.