61 yaşında üniversiteye hazırlanıyor

Milas’ın Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı, ilerleyen yaşına ve yoğun iş temposuna rağmen üniversiteye gidebilmek için gece gündüz ders çalışıyor. 51 yaşında ortaokul, 60 yaşında lise mezunu olan Arıcı’nın en…

Milas Önder Gazetesi

61 yaşındaki Menteş Muhtarı Bayram Arıcı, hayalindeki üniversiteyi kazanabilmek ve eğitim alabilmek için derslerine dört elle sarılıyor.

Menteş Mahallesi’ndeki ilkokuldan 50 yıl önce mezun olan Arıcı, işçi olarak çalıştığı Kemerköy Termik Santrali'nde emeklilik hazırlığındayken 2012 yılında 51 yaşında açıköğretim ortaokul diplomasını almayı başardı. 

Okuma azmini asla kaybetmeyen Arıcı, geçtiğimiz yıl da lise eğitimini tamamlayarak 60 yaşında lise mezunu oldu. Arıcı’ya diploması; dönemin Milli Eğitim Müdürü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü ve Menteş Remzi Ozan-Mehmet Kadıoğlu Özel İş Uygulama Okulu Müdürü tarafından Muhtarlık binasında törenle verildi. O dönem bir açıklama yapan Arıcı, ‘Hedefim üniversite okumak’ demişti.

Arıcı şimdi, hayali olan üniversiteyi kazanmak için muhtarlık görevinden arta kalan zamanlarda ders çalışıyor. Günde en az 2 saat ders çalışmayı ihmal etmeyen Muhtar Bayram Arıcı’nın en büyük hayali ise İletişim Fakültesi’nin Gazetecilik ya da Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerinden birini kazanabilmek.