ADD yöneticileri, engelli yurttaşlarımızı ve Önol Karadeveci’yi ziyaret etti
ÖNDER Haber / Gülçin ERŞEN -
Engelliler Haftası ve Ramazan ayının ilk günü olması nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şube Başkanı Gülçin Erşen, yönetim kurulu üyeleri Faik Baklan ve Aslı Küçük, önce Mehmet Önol Karadeveci Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret edip armağanlar sundular. Ardından merkezin yapımına maddi manevi katkı sunan Milas’ın hayırsever işadamı Mehmet Önol Karadeveci’ye uğradılar.
Kurum Müdür Vekili Sevim Seringen ve eğitmen eşliğinde okulu gezen ADD yöneticileri, ziyarete gelenlerden ötürü hoşnutlukları ve sevinçleri gözlerinden okunan öğrencilerle sohbet ettiler. Öğrencilerin ürettiği çeşitli ve birbirinden güzel ürünlerin düzenlenen kermeslerde satışa sunulduğunu, okulda da sergilenip satış yapıldığını öğrenen Erşen ve Baklan, beğendikleri ürünlerden alarak da okula katkıda bulundular.
Sağlıklı ve mutlu olmaları için
Önol Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi, 60’ın üzerinde personeliyle hem zihinsel engelliler bakım merkezi hem de sosyal hizmetler merkezi olarak evlerde bakım hizmeti de veriyor. 2008’de açılan merkeze, öğrenci kabul edilirken, yüzde 40 ve üzerinde engelli raporu olan ve ailelerinin maddi durumu elverişli bulunmayanlara öncelik tanınıyor. Şu anda merkezde 54, Umut Evi’nde 4 olmak üzere yaşları 7 - 60 arasındaki 58 özel yurttaşımıza merkezde bakılıyor. Ayrıca, yaşı 7 - 12 olan 3 erkek öğrenci de bulunuyor. Bu yılki engelliler haftasında öğrencilerin eğlenmelerine, hoşça zaman geçirmelerine yönelik etkinliklere ağırlık verilmiş, onlara yönelik Fethiye Gezisi düzenlenmiş.
Sosyal Hizmet Merkezi olarak Bodrum’a da hizmet verdiklerini belirten Seringen, “Yakında Milas’ta Sosyal Hizmetler Merkezi açılınca, burada verdiğimiz hizmetlerin bir kısmı oraya aktarılacak. Biz yalnız engellilere yönelik çalışacağız” dedi.
ADD Milas Şubesi yöneticileri, rehabilitasyon merkezinin yakınındaki yazıhanesinde Mehmet Önol Karadeveci’yi de ziyaret ederek, yaptıkları bu hayırlardan ötürü teşekkürlerini sundular. Erşen, “Böyle bir merkezi Milas’a kazandırmak gerçekten çok büyük bir sevap, çünkü hayırseverlerin katkılarıyla kurulan böyle amacına uygun çalışan, temiz ve düzenli merkezler sayılı” diye konuştu.
Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti belirten Önol Karadeveci ise, “Keşke daha çok şeyler yapabilseydik” dedi.