“Bakkal mı olacaksınız, süpermarket mi?”
ÖNDER Haber - Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın örgütlenmesinde ilk kademeyi oluşturan meslek komitelerinden 9 numaralı meslek komitesi, "Sigortacılıkta Tehditler ve Fırsatlar" konulu bir eğitim çalışması düzenledi
Milas Önder Gazetesi
ÖNDER Haber -
Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın örgütlenmesinde ilk kademeyi oluşturan meslek komitelerinden 9 numaralı meslek komitesi, "Sigortacılıkta Tehditler ve Fırsatlar" konulu bir eğitim çalışması düzenledi. Eğitim Danışmanı Sinan Metin'in sunduğu ve Sigorta Eğitim Uzmanları Kemal Bilmen ile Dalkan Delimen'in katkıda bulunduğu eğitimde, sigortacılıktaki son gelişmeler hakkında bilgiler sunulurken mesleki dayanışmanın önemi vurgulandı.
MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda yapılan ve MİTSO'nun 9 numaralı Meslek Komitesi'nin başkanı Emel Baydar ve Başkan Yardımcısı Hakkı Ayakdaş ile sigortacı üyelerinin katıldığı eğitim çalışmasında açılış konuşmasını MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer yaptı.
Özer konuşmasında, yönetim kurulunun çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. MİTSO'nun çalışanlarına ve üyelerine yönelik eğitime verdiği önemi belirten Reşit Özer, süren bu eğitim çalışmalarının sonucunda odanın sahip olduğu C sınıfı akreditasyon belgesini A sınıfına yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.
Reşit Özer, konuşmasında Milas OSB'deki gelişmeler hakkında da bilgi verdi ve OSB ile birlikte Milas'taki sigortacıların da işlerinin artacağını söyleyerek, yöremizin en önemli ürünlerinden olan zeytinyağı ve kültür balığında üreticilerin rekabet gücünü arttırabilmek amacıyla güneş veya rüzgar enerjisi ile elektrik üretimi konusunda fizibilite yaptırmak için GEKA'dan 88 bin 500 liralık hibe desteği sağlandığını belirtti.
Daha sonra, sigortacılığın günümüzdeki durumunu anlatan Sigorta Eğitim Uzmanlarından Kemal Bilmen, 20 yıl önce 20 / 25 sigorta şirketi varken bugün bu sayının 61'e çıktığını, ayrıca 22 emeklilik ve hayat sigortası ile 1 de reasurans şirketinin bulunduğunu söyleyerek, "Sigorta acenteleri artık daha bilgili insanlardan oluşmaya başladı. Fakat buna rağmen eski düzende çalışmaya çalışan acenteler de var. Biz birbirimize rakip değil yardımcı olmalıyız. Türkiye nüfusunun % 15'i sigortalı, % 85'i sigortasız. Sigortalılar neden hep birbirinin iş alanı olan % 15'e saldırıyorlar? Dışarıda daha % 85 var. Biz, birbirimizi rakip değil meslektaş olarak görmeliyiz" diye konuştu.
Sigorta Eğitim Danışmanı Sinan Metin de sunumunda sigorta şirketlerinin tutumunu eleştirerek, "Şirketler, size hedefinizi geliştirmek için eğitim vermiyorlar. Onlar kendi satışlarını arttırmak için, kendi hedefleri için eğitim veriyorlar. Sigortacılar olarak bizler bankalar, vakıflar, PTT, Telekom ile haksız rekabet içindeyiz. Komisyon oranları sürekli azalıyor. Müşteri sadakati giderek azalıyor" dedi.
Sinan Metin, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Sigortacılar olarak kendi işinizde esnaf olarak mı kalmak istiyorsunuz? Azıcık işim, kaygısız başım, diyorsanız; küçük olsun, benim olsun, diyorsanız; geçimimi sağlayayım yeter, diyorsanız; beş yıl sonra siz bu sektörde olmayacaksınız, demektir. Bakkal mı, olacaksınız, süpermarket mi, bunun kararını vermelisiniz."
Dalkan Delimen ise, konuşmasında sigortacılık mesleği ile ilgili çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.