‘Bodrum Deve Güreşleri’ yapıldı
ÖNDER Haber - Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Belediyesi Bodrumspor yararına düzenlenen deve güreşine, yurttaşlar yoğun ilgi gösterdiği bildirildi
Milas Önder Gazetesi
ÖNDER Haber -
Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Belediyesi Bodrumspor yararına düzenlenen deve güreşine, yurttaşlar yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.
Bodrum Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Bodrum Yalı mahallesindeki Kızılağaç Deve Güreşi Arenası'nda yapılan güreşlere, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen’in de aralarında bulunduğu yaklaşık on bin kişilik kalabalık bir yurttaş topluluğu katıldı.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon güreşlere ilgi gösteren yurttaşlara teşekkür ederek, "Görüyorsunuz çok güzel bir katılım var, festivalimiz çok güzel geçiyor. Biliyorsunuz ki Bodrum çok büyükmüş gibi gözükse de kendi içinde örf ve adetleriyle, kültürüyle yaşayan bir bölge. Biz kültürümüze sahip çıkıyoruz. Özellikle bu kültüre sahip çıkan Bodrum halkına, bu güreşleri izlemeye gelmiş olan bütün Anadolu halkına bir defa daha teşekkür ediyorum. Çünkü bir toplum, kültürlerle, örf ve adetlerle ayakta duruyor. Onun için, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum ve deveci arkadaşlara da, hepsini Allah’a emanet ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
140 devenin katıldığı Bodrum Deve Güreşi Festivali'nde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un devesi "Goca Bodrumlu", Ören'den "Doruk Efe" adlı deveyle mücadele etti. Başkan Kocadon, güreşten mağlup ayrılan "Doruk Efe"yi arenadan kendisi çıkardı.