BOĞAZİÇİ KAVŞAĞINA TRAFİK IŞIKLARI KONDU. Yıl sonuna kadar kurulacak denilmişti, önceki gün devreye girdi…

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, 27 Kasım 2018 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na, Milas-Bodrum Karayolu Boğaziçi Kavşağı’na trafik sinyalizasyon sistemi kurulması için bir yazılı soru önergesi verdi.…

Milas Önder Gazetesi

“Milas-Bodrum Karayolu üzerinde, Boğaziçi Mahallesi’ne ulaşımın sağlandığı kavşakta dolmuş durağı olması nedeniyle kısa süreli araç beklemelerinin ve yaya geçişlerinin çok olması, Bodrum’a giden taşıtların süratlerinin fazla olması sebebiyle birçok maddi hasarlı, yaralamalı kazalar meydana gelmektedir.

Boğaziçi Köyü Kalkınma ve Yaşatma Derneği Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’ne ‘kavşakta trafik lamba sistemi kurulması ve yaya geçişi güvenliğinin arttırılmasına yönelik’ talepleri hakkında başvuruda bulunmuştur.

Bu kapsamda; Boğaziçi Köyü Kalkınma ve Yaşatma Derneği’nce Karayolları Genel Müdürlüğü’ne verilen trafik ışığı talebi dilekçesinin sonucunu paylaşabilir misiniz? Söz konusu kavşakta trafik ışı sistemi kurulması alternatifi tarafınızdan planlanmakta mıdır? Bakanlığın kavşakla ilgili planlama çalışması var mıdır?”

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan tarafından verilen yazılı soru önergesine bakanlık tarafından verilen cevap ise şöyle:

“Milas-Bodrum Devlet Yolu üzerinde bulunan Boğaziçi Kavşağı’na sinyalizasyon sistemi programa alınmış olup, 2018 yılı sonuna kadar Yarı Trafik Uyarmalı sinyalizasyon sistemi planlanmaktadır.”

Sistem devreye girdi…

Yıllardır birçok maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü trafik kazasıyla gündemden hiç düşmeyen Milas-Bodrum Karayolu Boğaziçi Kavşağı’nda, istenilen sinyalizasyon sitemi nihayet devreye girdi. 7 Aralık 2018 Cuma günü öğle saatlerinde çalışmaya başlayan sistemin, özellikle yaz aylarında karayolundaki yoğun trafik akışını düzenlemesi ve olası trafik kazalarını önleyeceği öngörülüyor.

Özellikle Boğaziçi’nden Bodrum veya Milas istikametine seyir edecek ve bu nedenle anayola çıkmak isteyen araçlarla, Bodrum veya Milas’tan Boğaziçi Mahallesi’ne gitmek isteyen araçlar için büyük bir tehlike oluşturan kavşakta, yarı uyarmalı trafik sinyalizasyon sistemin kurulması için yıllardır çaba harcayan Boğaziçi Mahalle Muhtarlığı ve Boğaziçi Köyü Kalkınma ve Yaşatma Derneği yöneticileri mutlu olduklarını belirtirken, sürekli kavşağı kullanan mahalle sakinleri de derin bir oh çekti.

Boğaziçi Mahalle Muhtarı İbrahim Köksal, Boğaziçi Jandarma Karakolu için düzenlenen resmi açılış töreninde, başta Muğla Valisi Esengül Civelek olmak üzere; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü ve ADM yetkililerine konuya gösterilen duyarlılık için teşekkür etti.

Bu arada, AKP Milletvekili Yavuz Demir de, açılıştan üç-dört gün önce basınla paylaştığı bir bilgilendirme notunda, Boğaziçi kavşağına ışıklandırma yapılacağı bilgisini vermiş ve bunun, kendisinin karayolları nezdinde yaptığı girişimler sonucu gerçekleştiğini belirtmişti.