Çomakdağ-Kızılağaç Çalıştayı değerlendirildi

Milas Belediyesi, ODTÜ Mimarlık Fakültesi ve Mimarlar Odası işbirliğiyle düzenlenen Çomakdağ-Kızılağaç Çalıştayı, MİTSO’da yapılan toplantıda değerlendirildi.

Milas Önder Gazetesi

Milas Belediyesi’nin ‘Kültürel Mirası Koruma Programı’ kapsamında Milas’ın Çomakdağ-Kızılağaç Mahallesi’nde Kültür Varlıklarını Koruma Çalıştayı gerçekleştiriliyor. Çalıştayın değerlendirme toplantısı da dün MİTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Milas Belediye Başkanlığı’nın İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEP Birimi, ODTÜ Mimarlık Bölümü Kültürel Mirası Koruma Programı temsilcileri, Muğla Mimarlar Odası Milas Temsilciliği’nin birlikte organize ettiği çalıştay, 18 Mart’ta başladı. Çalıştay kapsamında Milas’ın Çomakdağ Mahallesi ve çevresinde yer alan kültür varlıklarının belgelenmesi, restorasyon ve korunmasına yönelik öneriler sunulması ile bölgenin kültürel turizm altyapı projelerinin hazırlanması amaçlanıyor. Çalıştay, 27 Mart Pazar günü ören yerlerinde yapılacak incelemenin ardından sona erecek.

Çalıştayın değerlendirme toplantısında ise ilk sunumu Doç. Dr. Güliz Bilgin Altınöz gerçekleştirdi. Altınöz, çalıştayda tespit edilen bulguları programda anlattı. 

Altınöz’ün ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da çalıştaya ilişkin görüş ve değerlendirmelerini sundu.