Develer Milas Belediyespor yararına güreşti

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden çok sayıda devenin katıldığı 14. Geleneksel Milas Deve Güreşi Festivali, dün Milas Arena’da düzenlendi. Festivale çok sayıda güreş meraklısı katılırken, vatandaşlara seslenen Başkan Tokat, yörük…

Milas Önder Gazetesi

Milas’ta bu yıl 14.’sü düzenlenen Geleneksel Milas Deve Güreşi Festivali, vatandaşların yoğun katılımıyla düzenlendi. Çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı festival, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın himayelerinde, Milas Belediyespor yararına gerçekleştirildi. Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan devecilik kültürünün yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen festivali yüzlerce kişi izledi. 

Festivalde konuşan ve “Merhaba sadece zeybek oynarken eğilen, başka hiçbir şeye boyun eğmeyen efeler’ diyerek söze başlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, vatandaşlara seslenerek, “Yörükler, efeler diyarı Milas’a hoşgeldiniz. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan Milas’ımıza hoşgeldiniz. Çanakkale’den Antalya’ya, Türkiye’nin en namlı develerinin kapışacağı ülkemizin en güzel güreş alanlarından biri olan Milas Arena’ya hepiniz hoşgeldiniz” dedi ve kalabalığı selamladı.

Tokat, “Yörüklük ve yörük kültürü bizim sadece geçmişimiz değil, aynı zamanda geleceğimizdir. Seçildiğimizden bu yana yörük kültürünü yaşatmak için sizlerle var gücümüzle çalışıyor, güzel organizasyonlara imza atıyoruz. İşte bu deve güreşleri de bunlardan birisidir. Deve, bizim tarihimizde 4 bin yıllık yol ve kader arkadaşımızdır. Yerimizi, yurdumuzu, derdimizi, tasamızı taşıdı. Umutlarımızı taşıdı ve bizle hep beraber yan yana yürüdü. Yörüklük kültürünü geliştirme adına bu etkinlikleri yapmak ve her zaman desteklemek durumundayız. Bugün, bu güzel ortamda bizi yalnız bırakmadığınız için, yörük kültürüne destek olduğunuz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Tokat sözlerini, “Milas’ta deve güreşi deyince akan sular durur, dostluklar yeniden kaynaşır, tasayı kederi unutup yeniden birbirimize sarılırız. Bu anlamda tarihten bu yana bize yol arkadaşlığı yapmış develerimiz, bugün bizi bu güzel ortamda buluşturup kaynaşmamızı sağladı. Zor günlerden geçtik, pandemiyle mücadele ediyoruz, yangınlar gördük. Ama bizim birlikte olmaya ve birbirimize sarılmaya ihtiyacımız var. Ancak dayanışma halinde güçlü olabiliriz.Ancak böyle zorlukları yenebiliriz. Ayrışmayı bırakalım ve bu ülkenin makus talihini yenelim!” diyerek sonlandırdı. Konuşmanın ardından aralarında CHP'li Muğla milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, CHP üyeleri, STK temsilcileri ve muhtarlardan oluşan heyet vatandaşları selamladı.