DNA Öğrenci ve Yetişkinleri Bekliyor

​​​​​​​Hayrettin Gönül ve Kemal Sağıroğlu işletmeciliğinde hizmet veren Dijital Nesil Akademisi (DNA) Milas Şubesi, yapay zeka desteğiyle hazırlanmış yazılımlarla hızlı okuma, anlama, dikkat, odaklanma, refleks, zaman ve stres yönetimi, kavram…

Milas Önder Gazetesi

Milas’ta Eski İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında Üçpınar Sokak’ta Melek Apartmanı Kat-1 Daire No:4 adresinde, Hayrettin Gönül ve Kemal Sağıroğlu işletmeciliğinde hizmet veren Dijital Nesil Akademi Milas Şubesi, yapay zeka desteğiyle hazırlanmış yazılımlarla hızlı okuma, anlama, dikkat, odaklanma, refleks, zaman ve stres yönetimi, kavram ve konsantrasyon becerilerini geliştirmeye yarayan eğitimler veriyor. Dijital Nesil Akademisi(DNA) Milas Şubesi, her geçen gün değişen ve yenilenen eğitim metodolojilerini yakından takip ederken gelişen teknolojiden faydalanıyor. İlkokul 2. sınıf kademesinden başlayarak bütün ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin gruplarına hitap eden DNA Milas’ta, Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni ve Eğitim Danışmanı Sultan Çotra ve Leyla Arıt eşliğinde, seviye tespit uygulaması ile her bireye özel hazırlanan uygulamaların ardından birebir eğitim yapılacak.

Haftalık 3 ila 5 saat arası birebir eğitim ve yapay zeka destekli uygulama eşliğinde yapılan online eğitim desteği ile 45 gün sonunda biten eğitimin ardından bireyin; yapılan düzenli egzersizler sayesinde aktif görme alanının genişlemesi, böylece üçlü-dörtlü gruplar halinde kelimeleri görüp Satırları daha akıcı okumaları hedeflenirken sonuç olarak okuma hızı artarken anlama düzeyi de aynı oranda arttırılması hedefleniyor.

SINAVLARA YÖNELİK HIZLI OKUMA

Türk Edebiyatı Öğretmeni ve Eğitim danışmanı Leyla Arıt ve Sultan Çotra yaptıkları bilgilendirmede şunları söyledi:

“LGS, YKS, AYT, TYT, ALES, KPSS gibi sınavlara hazırlık sürecinde hızlı okuma, dikkat, odaklanma, zamanı verimli kullanma çok önemlidir. Hızlı okuma eğitimi ile tam bu süreçte en büyük destekçiniz olurken aynı zamanda hâkim, savcı, avukat, doktor, öğretmen ve tüm iş insanları Dijital Nesil Akademisi hızlı okuma ile gelişmeleri yakından takip edebilirler. Bilgiler hızla artarken onlara ulaşma becerinizi hızlı okuma eğitimi ile sağlayın. Kişisel ve kurumsal gelişimde hızlı okuma nirengi noktasıdır.

DİJİTAL NESİL AKADEMİSİ NE YAPAR?

Dijital Nesil Akademisi Eğitimlerimiz ilkokul 2.sınıf kademesinden başlayarak bütün ilkokul,ortaokul, lise ve yetişkin gruplarına hitap etmektedir. Eğitim başlamadan önce kısa bir seviye tespit uygulaması ile her bireye özel olarak uygulamalar hazırlanır ve eğitim danışmanı eşliğinde birebir eğitim başlatılır. Hızlı okuma, okuduğunu anlama, odaklanma ve dikkat eğitimimizin yanı sıra BİLSEM sınavına yönelik eğitim programımız ile de hizmet vermekteyiz.

EĞİTİM ALAN KİŞİYE HANGİ KATKILARI SAĞLAR?

Eğitim Öncesi Birey; kelimeleri tek tek okur. Satırları okurken sık sık duraklama yaşar. Eğitim sonrası bireyin; yapılan düzenli egzersizler sayesinde aktif görme alanı genişler. Böylece üçlü-dörtlü gruplar halinde kelimeleri görür. Satırları daha akıcı okur. Okuduklarını tekrar etmediği için odaklanma, konsantrasyon bozukluğu ve dikkat düşüklüğü yaşamaz. Sonuç olarak okuma hızı artarken anlama düzeyi de aynı oranda artar.

BİLSEM EĞİTİMİMİZ

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltmış hali olan Bilsem, özel yetenekli öğrencilerin örgün öğrenimlerini destekler. Yetenekleri, kapasiteleri ve yönelimlerini üst düzeyde kullanabilmek üzere açılan eğitim merkezleri, devlete bağlı olarak açılmıştır. Dijital Nesil Akademisi'nde öğrencinin yönelimlerine istinaden belirlediği müfredat ve uygulamaları ile eğitim hayatına katkı sunar.

Dijital Nesil Akademisinin öğrencinin seviyesine yönelik hazırladığı Bilsem müfredatlarına katılım sağlayabilmesi için tablet üzerinden gerçekleşen Bilsem sınavına seçilmiş olması gerekir. Öğrencilerin ilk aşamada gireceği grup tarama sınavında gösterdiği başarı neticesinde bireysel sınava katılım hakkı kazanır.

Bilsem Programının Öğrenciye Katkıları Nelerdir?

Sınavlarda çıkabilecek olası soru türlerine alışkanlık kazandırır. Dikkat ve odaklanma üzerine çalışmalar yaptırır. Yeteneklerin desteklenmesini ve pratiğinin genişletilmesi üzerine alan açar. Konu, başlık ve sorularını en yakın hissettiği alanla bağdaşım kurdurur. Sınav ve soru çözme konsantresini artırır. Yeteneklerinde farkındalık yaratma ve adaptasyonu hakkında destekleyici çalışmalar yaptırır.

Dijital Nesil Akademisi, örgün öğretim hayatında öğrencinin Bilsem eğitim programıyla topluma faydalı bir birey olmasına açılım sağlar. İlk grup tarama sınavına yönelik çalışmalar yapılır. 1. Sınıf öğrencilerine soruyu anlama ve çözebilme yeteneği katar. Öğrencilerin soru reflekslerini geliştirir. Dijital Nesil Akademisi ile BİLSEM'in ilk sınavı olan grup tarama sınavına yönelik eğitim alabilirsiniz.”

MİLAS’TA BİR İLK

Dijital Nesil Akademisi Milas Şubesi’nin sunduğu hizmetlerle alanında ilçede ilk ve tek olma özelliği taşıdığını ifade eden girişimci Hayrettin Gönül ve Kemal Sağıroğlu, 0530 190 13 62 nolu telefondan DNA Milas Şubesi hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi alınabileceğini söyledi.