Emekli Öğretmenler ‘Fahri Danışman’ oldular
ÖNDER Haber –
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geçtiğimiz Cumartesi günü, ilçemizdeki tüm okullarda ayrı ayrı düzenlenen etkinliklerle kutlandı… Fatih İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programı velilerin de yoğun ilgisiyle çok renkli geçti…
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmaya öğrenci ve öğretmenlere emekleri için teşekkür edip kutlayarak, anne-babalara da katkı ve katılımları için teşekkür ederek başlayan Fatih İlkokulu Okul Müdürü Bülent Hekimoğlu, “Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Lider Yöneticiler Projesi’ kapsamında Fatih İlkokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanmış proje çerçevesinde; emekli olmuş, bugün de halâ öğretmenlik duyguları ile hareket eden, ilk günkü öğretmenlik heyecanını taşıyan ve üretmeye devam eden emekli öğretmenler arasından belirlenen isimlere ‘Fahri Eğitim Danışmanlığı’ unvanı verilmesi Okul Müdürlüğü tarafından öğretmenler kuruluna teklif edilmiş ve Öğretmenler Kurulu onayı ile emekli öğretmenlerden Mehmet Sarı, Birgül Özgül, Fatma Meriç ve Jale Sağıroğlu’nun Fatih İlkokulu Fahri Eğitim Danışmanları unvanı ile onurlandırılmalarına karar verildi” dedi.
Şube zümre başkanı öğretmenlerle birlikte emekli öğretmenlere ‘Fahri Eğitim Danışmanı’ sertifikalarını sunan Hekimoğlu, projeyle ilgili şunları söyledi:
“Bu proje, bir seferlik faaliyet olarak değil, dinamik bir süreç olarak planlandı. Her yıl Kasım ayı içinde Öğretmenler Kurulunda belirli kriterler çerçevesinde belirlenecek emekli öğretmenlerimize ‘Fahri Eğitim Danışmanı’ unvanı verilmeye devam edilecek. Böylece bizler de hem önceki hem de yeni fahri eğitim danışmanlarımızın tecrübelerinden yararlanmayı sürdüreceğiz.
Bu proje vesilesi ile yaşamı boyunca, çalışmayı yaşamın anlamı olarak kabul eden ve yaptığı işe bağımlı duruma gelen emekli öğretmenlerimizi, her şeyden önemli tuttukları okulları ve öğrencileri ile buluşturarak onlara manevi destek olmak, eski günlerini hatırlatmak, emekli öğretmenlerimizin tecrübeleri ve öğretmenlik yaşantı hikayeleri ile mesleki duygularımızı besleyerek motivasyon kazandırmaya çalışacağız. Hem emekli öğretmenlerimizin hem de bizlerin, bireysel enerjilerimiz artacaktır.
Bu proje kapsamında gerçekleştirilecek temel etkinlikler şunlar olacaktır. Fahri Eğitim Danışmanı öğretmenlerimiz ayda bir kez okulumuza davet edilecekler. Bu ziyaret günlerinde okulumuz aktif öğretmenleri ile fahri eğitim danışmanı emekli öğretmenlerimizin sohbet edecekleri sohbet saatleri düzenlenecek. Serbest etkinlik saatlerinde sınıflarda misafir edilecekler. Arzu ederlerse o dersin öğretmenliğini yapacaklar. Tecrübe paylaşımı yapılacak. Tecrübenin öneminin farkındalığı sağlanacak. Mesleki duygular beslenecek. Duygusal motivasyon sağlanacak. Fahri eğitim danışmanlarımız sınıf veli toplantılarına davet edilecek. Eğitimin önemine dikkat çekilerek zaman içerisinde eğitim sayesinde toplumun nereden nereye geldiği vurgulanacak. Velilerin, öğrencilerinin eğitimlerine olan duyarlılıklarının artması sağlanacak. Eski Veli-Öğretmen-Öğrenci ilişkisinden ve bu ilişkinin veli ve öğrenci üzerindeki olumlu sonuçlarından bahsedilerek öğretmenin önemi ve saygınlığına dikkat çekilecek.
Emekli öğretmen kulağa hoş gelen bir hitap. Hitaptan öte bir ünvan. Bir öğretmenin kazanacağı son unvan; Öğretmen, Uzman Öğretmen, Baş Öğretmen ve Emekli Öğretmen. Emekli öğretmen unvanı kıymetli bir unvan. Bir birikim, bir yaşanmışlıklar külliyesi, değerli bir hazine. Emekli öğretmen her yerde, her zaman, herkesi eğitme, bir şeyler öğretme sevdasından vazgeçmemiş, sürekli ‘ben eğitmenim, eğitim neferiyim’ diye gezinen kişidir.
İşte biz de, ‘emekli öğretmenlerimizden öğrenecek çok şeyler var’ diyerek onları mümkün olduğu kadar yakınımızda tutarak birikimlerinden yararlanmayı düşünüyoruz.”
Fahri Eğitim Danışmanı unvan belgeleri verildi
Hekimoğlu, öğretmene değer veren anlayışın günümüzde de eksilmeden devam etmesi temennisinde bulunarak Fahri Eğitim Danışmanı unvan belgelerini emekli öğretmenlere teslim etti.
Yapılan törenin ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların hazırlamış oldukları gösterilerle ve velilerin de yoğun ilgisiyle renkli geçti.