Fidanlar Türk-Kore dostluğu için dikildi

Milas’ın Akyol Mahallesi’nde Türk-Kore Dostluk Ormanı oluşturulması için hafta sonu fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Lee Won Ik’in de katıldığı törende iki ülke arasındaki kardeşliğe vurgu yapıldı.

Milas Önder Gazetesi

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği(ÇEKUD) organizasyonuyla Türkiye – Kore Dostluk Ormanları’nın 5. Etabı, Milas’ın Akyol Mahallesi’nde oluşturuldu. 15 Ocak’ta Akyol’da gerçekleştirilen fidan dikim törenine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Lee Won Ik ile çok sayıda öğrenci ve mahalle sakini katıldı.

Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Lee Won Ik, dikim töreni öncesi yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki barış ve kardeşlik ruhuna vurgu yaptı. Lee Won Ik, öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

Öte yandan Kore Cumhuriyeti vatandaşlarının bağışlarıyla 6 ilde 130 bini aşkın fidan dikilecek.

Ağaçlandırma çalışmalarının ve mahalleye yapılan ziyaretlerin mahalle sakinlerini çok memnun ettiğini dile getiren Akyol Mahalle Muhtarı Durmuş Akyol, destekleri için emeği geçen herkese teşekkür etti.