“Huzurun sağlanmasının tek yolu barıştır”
ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı … Tek liste halinde yapılan seçimlerde derneğin yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ……
Milas Önder Gazetesi
ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı … Tek liste halinde yapılan seçimlerde derneğin yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi …
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin 10’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı 3 Ocak 2016 Pazar günü saat 13’te Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde gerçekleştirildi.
CHP Milas İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri’nin, HDP Milas İlçe Yöneticilerinin, bazı mahalle muhtarlarının ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen genel kurulun açılış konuşmasını yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şube Başkanı Akif Özbilge, “İki yıl önce yeni bir yönetimle görev aldık. Destekte bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Özbilge’nin açılış konuşmasının ardından salonda bulunanların oylarıyla divan başkanlığına Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, divan üyeliklerine Mehmet Cömert ve Seyfettin Metin seçildi ve genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sürdü.
Divan Başkanı ve PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, genel kurul öncesinde bir konuşma yaparak ülkemiz gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Ülkemizin doğu ve daha çok da güneydoğusunda yaşanmakta olan ‘savaş hali’ne değinen Kaplan, “İktidarın barış için bile bir araya gelenlere tahammülü yok. Bunu Ankara’da gördük. Oraya katılanlar barış için gelmişlerdi. Devletin bilgisi olmasına rağmen bu olay gerçekleşti. Tıpkı Suruç ve Sivas’ta yaşanılanlar gibi, devlet Alevileri katletmeye devam etti. Hak aramak için alanlara çıkanların % 89’u alevi. Aleviler yıllardan beri bu ülkede haklarını almak için mücadele ediyorlar” dedi.
İktidarın Cemevleri ve Alevi Dedeleriyle ilgili olarak atmaya çalıştığı adımları da eleştiren Kaplan, “Biz diyanetin kaldırılmasını isterken, sen bizi diyanete bağlıyorsun. Biz nüfus yoğunluğuna göre cemevlerinin de imar planlarında yer almasını istiyoruz. Dedelere maaş bağlamayı düşündüklerini söylüyorlar. Dedeleri de maaş verdikleri imamlar gibi sözlerinden çıkmayan bireyler haline getirmeyi düşünüyorlar herhalde” dedi.
Sözlerini, “Savaşa karşı çıkmak PKK’ya yandaş olmak değildir. Bu bir insanlık dramıdır. Savaşa dur demedikleri sürece bu ülkede huzur olmaz. Huzurun sağlanmasının tek yolu barıştır” diyerek sürdüren Kaplan, konuşmasında daha sonra şu görüşleri dile getirdi:
“Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin şu anda Suriye’den farkı yok. Operasyonlardan kimsenin haberi yok. Valinin, komutanların haberi yok. Birileri gelip operasyon yapıp yapıp gidiyor. Suriye’nin ne halde olduğunu görüyoruz. Milyonlarca Suriyeli, ülkemizde ya dileniyor ya da denizlerde boğularak ölüyor. Bu bir PKK sorunu değil. Bu hükümetin, tek adamlığın, diktatörlüğün sorunudur. Faşist bir diktatörlüğün tahsis edildiğini görüyoruz ülkemizde. Yakın zaman içerisinde komşunuzla birlikte başbakan veya cumhurbaşkanı hakkında konuşamayacaksınız. Komşu komşuyu ispiyon edecek. Bizlere büyük işler düşüyor. Mutlaka bu diktatörlerin savaş çığırtkanlıklarını boşa çıkarmalıyız. Biz güneydoğuda yapılanları doğru da bulmuyoruz. Hendekler kazarak derdinizi, sorununuzu çözemezsiniz. Özerklik illa hendek kazarak mı yapılır. Belki Muğla sizden önce özerklik ilan edecek. Türkiye Milas’tan görüldüğü gibi değildir. Türkiye’nin Sivas’tan itibaren olan alanı cehennem. Bu savaşın biran önce durması lazım. Suriye, Irak ve Lübnan’ı gördük. Bizlerin daha duyarlı olması gerekiyor. Bu savaş iç savaşa dönüşürse hiçbirimizin rahatı yerinde olmaz. Komşu komşunun kırk yıllık kahve hatırını saymaz, katliamlar başlar” dedi.
Kaplan’ın yaptığı konuşmanın ardından katılımcılara söz hakkı verildi.
Genel kurul, derneğin yönetim kurulu faaliyet ve denetim raporlarının okunmasıyla devam etti.
Raporların okunmasından sonra ise derneğin eski başkanlarından Baki Kaya söz aldı.
Kendi yönetimi sırasında ortaya atılan bazı iddiaları yanıtlayarak konuşmasına başlayan Kaya, “71 yaşına geldim. Ama artık hiç kimse bilmediği konularda iftira atmasın. Bilmiyorsa gelsin sorsun, ben açıklayayım. Bir Avrupa Birliği Fonu kapsamında yapılan çalışmalardan dolayı söylenmedik laf kalmadı. Ama şu bilinsin ki bu fonlardan herkes faydalanmaya çalışıyor. Hatta yakın zaman içerisinde Milas Belediyesi personeline bile AB fonu kapsamında proje hazırlama eğitimleri verildi” dedi.
Dernek binalarının durumunun iyi olmadığını da dile getiren Kaya, “Gerçekten derneğe vakit ayıran insanları yönetime seçmemiz gerekiyor. Çünkü dernek binasının uzun süreli kapalı kalması hiç de hoş değil. Ve herkes elini cebine atıp aidatını düzenli ödeyecek. Yoksa bu dernek böyle gitmez. Yazıktır günahtır. Bu yönetime girenler öncelikle bu hususa dikkat etsin. Yargıtay, Cemevlerinin ibadethane sayılması yönündeki kararını vermesine rağmen bu kararın gereklilikleri yerine getirilmiyor” dedi.
Seçimlere geçilmeden önce Akif Özbilge son kez söz alarak kürsüye geldi. Özbilge, genel kurula katılanlara, ilgi gösterenlere teşekkür ederek, yönetim kurulu üyelerine, çalışmalarında yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.
Özbilge’nin konuşmasından sonra ise yeni yönetimin seçimine geçildi. Seçimler tek liste halinde yapıldı. Bu liste de mevcut Başkan Özbilge tarafından sunuldu.
Açık oylama ile yapılan seçimler sonucunda Akif Özbilge’nin başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
Yönetim kurulu asil üyeleri: Akif Özbilge, Hayrettin İnce, Seyfettin Metin, Nurgül Doğan, Hüseyin Cem Kaya, Gürsel Doğan, Ali Kahraman.
Yönetim kurulu yedek üyeleri: Hasan Can, Düzgün Öztürk, Nergis Kılınç, Dürdane Beydağ, Doğan Saygılı, Ahmet Çevikkol, Savaş Yeşiltepe.
Denetim kurulu asil üyeleri: Haydar Kapkaç, Günay Doğan, Rıza Akyol.
Denetim kurulu yedek üyeleri: Hüseyin Budak, Mehmet Cömert, Nihat Yıldırım.