İstanbul’daki Muğlalılar “Muğla Düğün Yemekleri Etkinliği”nde bir araya geldi

​​​​​​​Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği, İstanbul Sarıyer’deki Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı’nda düzenlediği Muğla Düğün Yemekleri etkinliğinde bir araya geldi.

Milas Önder Gazetesi

İstanbul’daki Muğlalılar’ın birbirleriyle bağlantılarını sağlamak, Muğla kültürünü İstanbul’da yaşatmak, Muğla’dan öğrenim görmek için İstanbul’a gelen öğrencilere rehberlik yapmak amacıyla çalışmalarına yön veren Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği, Muğla Düğün Yemekleri Etkinliği ile iki yüzden fazla Muğlalı ve Egeli’yi bir araya getirdi.

Milas’tan Berkay Boncuk ve arkadaşlarından oluşan davul zurna ekibiyle Muğla türkülerinin çalındığı, söylendiği, zeybeklerin oynandığı etkinlik oldukça coşkulu ortamda geçti.

Etkinlik alanına asılan Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri ile katılımcılara dağıtılan el bayrakları ile İzmir Marşı eşliğinde görsel şölen oluşturularak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın da kutlandığı etkinlikte; konuklara çorba, etli nohut, keşkek, yoğurtlama, pilav, kabak tatlısından oluşan Muğla düğün yemeği menüsü ikram edildi.

Muğlalı Sanatçı Atilla Atasoy’un da katıldığı etkinlikte konuşma yapan Dernek Başkanı Mustafa Ertürk; “Derneğimiz Muğla kültürünü İstanbul’da yaşatmak, İstanbul’daki Muğlalılar’ı tanıştırmak ve kaynaştırmak için çalışıyor. En önemli misyonumuz ise Muğla’dan İstanbul’a üniversite eğitimi için gelen öğrencilerimize destek olmak. Onlara hem burs desteği sağlıyoruz hem de kariyer koçluğu yapıyoruz. Bu yıl 70 Muğlalı öğrencimize burs veriyoruz.

Etkinliğimize katılan ve güzel bir etkinlik olmasını sağlayan hemşehrilerimize, misafirlerimize, organizasyona destek olan geçmiş dönem başkanlarımızdan İzzet Akkoyun başkanımız ve değerli işadamı hemşehrimiz Saffet Akkoyun nezdinde Akkoyun Ailesi ve MAKASAN firmasına, Milas’tan gelen Berkay  Boncuk ve arkadaşlarından oluşan davul-zurna ekibine, değerli sanatçımız hemşehrimiz Atilla Atasoy ile EGEBİR Başkanımız Reşit Öz, AFSİAD Onursal Başkanları Mustafa Mühsürler ve Kamil Ay ile ÇADED Başkanı Erdoğan Cengizer'e çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

İstanbul’da düzenlenen etkinlikten memnuniyet duyduğunu dile getiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise “İstanbul’da yöremizin tanıtımına katkı sağlayan, yöremizden İstanbul’a giden gençlerimize eğitim desteğinde bulunan Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği yönetimine, üyelerine ve bağışçılarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.