İyi dersler, başarılar!..
Oktay ÇAYIRLI - Yaklaşık 3 buçuk aylık tatilin ardından 2015 - 2016 eğitim öğretim yılı dün başladı
Milas Önder Gazetesi
Oktay ÇAYIRLI -
Yaklaşık 3 buçuk aylık tatilin ardından 2015 - 2016 eğitim öğretim yılı dün başladı.
İlköğretim Haftası Kutlama Programı ise Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu’nun hazırladığı etkinlikle dün saat 9.30’da Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi.
Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Garnizon Komutanı Albay Cenk Erataç, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Milas Belediye Başkan Vekili Zeynep Mat, Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Suna Ağdağ, Akın Coşkun, okul yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, kurum yöneticileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen tören Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Şube Müdürü Suna Ağdağ ve öğretmenler tarafından Atatürk anıtına sunulmasıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinden Tuğçe Yeşilyaprak bir konuşma yaparken, aynı okul öğrencilerinden Zeren Nur Dilaver ve Simge Su Yıldırım birer şiir seslendirdiler.
Seviniyoruz, mutluyuz
çünkü öğreneceğiz,
öğreteceğiz
Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Mehmet Nuri Özler tarafından yapıldı.
2015 - 2016 eğitim öğretim yılının başlamasının coşkusu ve heyecanı içinde olduklarını belirterek sözlerine başlayan Özler, "Seviniyoruz, mutluyuz çünkü öğreneceğiz, öğreteceğiz. Bizim öğrencilerimizden, öğrencilerimizin bizden çok şey öğreneceğini biliyoruz. Bugün okulların açılmasının verdiği haz karşısında kıpır kıpırız. Eğitim öğretim yılımız hepimize mutluluk ve başarı getirsin. Başarıya ulaşmak için bu eğitim öğretim yılında öğrenciler, öğretmenler ve veliler olarak üzerimize düşen görevi hiçbir zaman unutmayalım" dedi.
Suya atılmış taşın
oluşturduğu halkalar
gibi ...
Konuşmasını törene katılan öğrencilere seslenerek sürdüren Özler, "Sevgili öğrenciler; okumanın, öğrenmenin, bildiğini öğretmenin mutluluğunu yaşamak için çok çalışıp, araştırıp öğrenmekle olacağını unutmayın. Okulların açıldığı ilk günden başlayarak planlı çalışıp, öğrendiklerimizi tekrar ederek başarıya ulaşabileceğimizi bilelim. Siz başarılı olursanız sınıfınız başarılı olur. Sınıfınız başarılı olursa okulunuz başarılı olur. Okulunuz başarılı olursa ilçemiz ve ilimizdeki bütün okullar başarılı olur. Böylece suya atılmış bir taşın oluşturduğu halkalar misali bu vatanın topraklarında yaşayan bütün bireylerin başarısına ulaşılacağını unutmayalım. Büyük Önder Atatürk bir sözünde; ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak. Sosyal hastalıklarımızı araştırırsak, asıl olarak bundan başka bundan mühim bir hastalık keşfedemeyiz. O halde ilk işimiz bu hastalığı esaslı surette tedavi etmektir. Milleti çalışkan yapmaktır. Servet ve onun doğal sonucu olan refah ve saadet yalnız ve ancak çalışkan insanların hakkıdır’ diyerek çok çalışmamız gerektiğini ne kadar güzel anlatmıştır" dedi.
Sevmesini ve
sevilmesini öğretelim
Konuşması sırasında öğretmenlere de bazı önerilerde bulunan Özler, "Önümüzde duran öğrencilerin; beyinleri tertemiz, öğrenmeye hazır, heyecan dolu birer fert olduklarını unutmayalım. Okulun ilk günü yaşadıkları heyecanı okul hayatı boyunca yaşamaları için büyük gayret gösterelim. Sevmesini ve sevilmesini öğretelim. Öğretmenin öğrencisine göstereceği küçük bir tebessümün ne kadar büyük bir onur olacağını hiç bir zaman unutmayalım. Öğrencilerimize kardeşliği, beraberliği, paylaşmayı en önemlisi hoşgörüyü öğretelim. Öğrencilere güvenelim, her zaman, her yerde, her yaşta öğrendiklerini günlük hayatlarında uygulayınca ne kadar mutlu olacaklarını anlatalım. Şunu unutmayalım; okulların ilk açıldığı gün hiçbir öğretmen kendi çocuğunun elinden tutup okuluna götürmez, Çalıştığı okulda büyük bir şefkatle öğrencisini bekler, onun elinden tutar ve sınıfına götürür. Bu cümle, öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal olduğunu anlatan güzel bir örnektir" dedi.
Sevgi saygı ve
hoşgörüyü aşılayalım
Konuşmasında daha sonra, velilerin, çocuklarını sevdiği kadar güvenmeleri gerektiğine de dikkat çeken Özler, "Çocuğunuzu sevdiğiniz kadar güvenin de. Yapamazsın demeyin, okulda yaptığı her çalışmayı çok güzel olmuş kelimesiyle ödüllendirin. Öğretmenine hiçbir zaman çocuğunuzun yanında olumsuz eleştirilerde bulunmayın. Çocuğunuzu başka çocuklarla asla kıyaslamayın. Onlara sevgi saygı ve hoşgörüyü aşılayalım" dedi.
5’inci sınıflardan
1’inci sınıflara çiçek
Özler’in yaptığı bu konuşmanın ardından, okulun 5’inci sınıf öğrencileri adına Betül Günay, bu yıl 1’inci sınıfa yeni başlayan öğrenciler adına Teoman Başol’a çiçek verdi.
Atatürk anıtı önündeki İlköğretim Haftası Kutlama Programı okul öğrencileri tarafından yapılan halk oyunları gösterisi ile sona erdi.
Bugün makam
ziyaretleri yapılacak
İlköğretim Haftası Kutlama Programı kapsamında bugün saat 10’da makam ziyaretleri gerçekleştirilecek.
Cumhuriyet İlkokul/Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri Milas Kaymakamlık makamını, Fatih İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri Milas Garnizon Komutanlığı’nı, 23 Nisan İlkokul/Ortaokul öğrenci ve öğretmenleri Belediye Başkanlığı’nı, Gümüşlük Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret edecekler.
Başarı ve kolaylıklar
diliyoruz
ÖNDER Gazetesi olarak, tüm öğrenci, öğretmen ve öğrenci yakınlarına yeni eğitim öğretim döneminde başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.