Jandarmadan miniklere ‘Emniyet Kemeri’ eğitimi…
Adem KANKAYNAR -
Yeni Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasıyla, emniyet ve jandarma ekipleri de özellikle öğrenci servislerine yönelik uygulamaları sıklaştırdı. Okulların açıldığı gün ilçemize bağlı Selimiye Mahallesi’nde öğrenci servisleri durdurularak, hem evrak kontrolü yapıldı, hem de servisteki öğrencilere jandarma ekipleri emniyet kemeri konusunda eğitim verdi.
Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla emniyet ve jandarma olarak güvenlik güçleri de, öğrencilere dönük denetimleri sıklaştırdı.
İlçemize bağlı Selimiye Mahallesi’nde Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ve Selimiye Jandarma Karakol Komutanlığı ortak bir çalışma ile okulların açıldığı ilk gün öğrenci servislerini tek tek durdurarak hem evrak kontrolü yaptılar, hem de servisteki öğrencilere ‘emniyet kemeri takmaları’ konusunda kısa bir eğitim verdiler.
Milas ilçe Jandarma Komutanlığı Trafik timleri ve Selimiye Jandarma Karakol Komutanlığı asayiş ekipler, okulların çevresinde ve öğrenci servislerine dönük yaptıkları denetimleri gün boyu devam ettirirken, denetimlerin eğitim-öğretim dönemi boyunca sıklıkla yapılacağı belirttiler.
Araçlardaki güvenlik önlemleri konusunda sürücüler, emniyet kemeri takılması konusunda ise servisteki öğrencilere gerekli uyarılar ve eğitimler veren jandarma ekipleri servisteki öğrencilere, olası bir kaza halinde emniyet kemerinin takılması durumunda hayatta kalma oranının daha yüksek olduğunu belirterek, emniyet kemerinin takılmadığı durumda ise riskin daha yüksek olduğuna dikkat çekti.
Yapılan denetimleri izleyen öğrenci velileri, okullarda görevli öğretmenler, hatta öğrenciler duydukları memnuniyeti dile getirerek, yapılan uygulamaların özellikle öğrencilerin sağlıklı bir şekilde okullarına gelip gitmeleri açısından son derece önemli olduğunu söylediler.
Selimiye Jandarma Karakol Komutanlığı ise yapılan denetimlerin ve okul çevresinde alınacak güvenlik önlemlerin, eğitim-öğretim dönemi boyunca sıklıkla yapılacağını belirterek, anne-babaların ve tüm eğitim camiasının içi rahat olsun dediler.
Bu kapsamda Selimiye Mahallesinde yapılan denetimlerde eksiklikleri tespit edilen 7 okul servis aracına toplam 1442 TL. Para cezası uygulandı.