Maça Damgasını Orta Hakem Vurdu

ÖNDER Haber / Hüseyin AÇAR -

Milas Önder Gazetesi

Maçın Hakemleri: Kabil Birim, Gönenç Barut, Mustafa Akince

Milas Gençlikspor: İlhan Enes Demir, Ferhat Kayım, Çağrı Arıkan, Muharrem Servi, Abdullah Güzey, Mehmet Özdağlı, Hüseyin Can Uğurlu, Hasan Hüseyin Akşit, Gökhan Ay, Muhammet Dilli, Ozan Özuğurlu

Yedekler: Muhammet Kurnaz, Serhat Çelebioğlu, Adnan Tapan, Hüseyin Anıl Alkan, Sezer Karadağ, Yavuz Estelik, Âdem Karışmaz

Antrenör: Ali Akın Çilek

Menteşe Merkez Belediyespor: Serhat Can, Mustafa Akkoyunlu, Kadir Aydın, Serhat Madan, Ahmet Kurt, Murat Altunkeser, Yücel Cemit, Zeyh Şamil Aslan, Muharrem Yıldız, Barış Kalaç

Yedekler: Aytekin Akkoyunlu, Volkan Babacan, Ahmet Doğan Ünsal, Mert Çetin, Mehmet Somutan, Kadir Furkan Tiriç, İsmail Görgülü

Antrenör: Ahmet Niyazi Çağlak

Muğla İkinci Amatör Küme Ligi’nin haftanın en önemli ve zor karşılaşmasında iki takım Milas Stadyumu’nda karşı karşıya geldiler.

Milas Gençlikspor ve Muğla Menteşe Merkez Belediyespor takımları arasındaki lig maçından kazanan takım çıkmadı.

Ligin ilk haftasında deplasmanda oynadığı maçta Pisispor’a 3 - 2 yenilen ilçemiz takımı Milas Gençlikspor ligin ikinci maçından mutlak galibiyetle ayrılmak için sahaya çıktı.

Maçın genelinde üstün oynayan takım da yine Milas Gençlikspor oldu. Maçın ilk yarısında karşılıklı ataklarla her iki takımda gol aradı. Ancak daha net gol pozisyonuna Milas Gençlikspor girdi.

Maçın 40’dakikasında menteşe atağında Milas savunması topu kornere attı. Kornerden kale sahası içine gelen topa son olarak Muharrem Yıldız Kafayı vurdu ve top fillerle buluştu. Konuk takım Menteşe 1 - 0 öne geçti.

Gol sonrası Milas Gençlik atakları ya savunma tarafından ya da kaleci Serhat tarafından kesildi. İlk yarı 1 - 0 konuk takımın galibiyeti ile kapandı. İlk yarıda Milas Gençlikspor Gökhan Ay ile son derece net bir gol şansını değerlendiremedi.

İlk yarıda Milas Gençlikspor’dan 3 Menteşespor’dan 2 futbolcu çeşitli nedenlerle sarı kart gördüler. İlk yarının sonlarına doğru Milas Gençlikspor’da oyuna Âdem girdi ve Gökhan oyundan çıktı. Gelişen bir atakta Menteşe ceza sahası içinde doğan bir karmaşada topa son olarak Menteşe kalecisi Serhat dokundu ve topu uzaklaştırdı. Ceza sahası ne taşınan topa müdahale eden Milas Gençlik oyuncusu Ferhat rakibiyle mücadelesinde rakibine sert bir faul yapınca maçın ilk kırmızı kart gören oyuncusu oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında gol arayan Milas Gençlik savunma yapan Menteşe Belediyespor takımını izledik.

Daha atak daha baskılı oynayan takım Milas Gençlik bol bol gol kaçırdı. Özellikle Hasan Hüseyin net gol şanslarında son vuruşlarını etkili yapamadı.

İkinci yarıda orta hakem sarı ve kırmızı kartlarını kullanmada oldukça cesur davrandı. Milas Gençlikspor’dan ve Menteşe Belediyespor’dan sarı kart gören isimleri oldukça fazlalaştı. Sarı kartların yanı sıra bir ikili mücadelede orta hakem Kabil Birim önce Menteşespor’dan Muharrem’i sonrada Milas Gençlikspor’dan Ozan’ı ikinci sarı kartlar sonrasında kırmızı ile oyundan attı. Maçın son dakikalarında oyun son derece hareketlendi. Maç 1 - 0 konuk takımın galibiyeti ile bitecek derken artı dakikalarda Milas Gençlikspor’un takım kaptanı Çağrı gemisini kurtaran kaptan oldu ve ceza sahası içinde kendisine atılan pası iyi değerlendirerek iyi bir şutla takımının beraberlik golünü attı ve maç atılan 2 golle 1 - 1 berabere sonuçlandı.