Milas Anadolu Lisesi ‘Geleneksel Türkü Gecesi’ yapıldı
ÖNDER Haber / Serpil SEYFİOĞLU -
1. Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği programı kapsamında Milas Anadolu Lisesi ‘Geleneksel Türkü Gecesi’ yapıldı. Koroyu yöneten Müzik Öğretmeni/Şef Ali Çakır, hem kendi coştu, hem koroyu hem de Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran Milaslıları coşturdu.
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın açılış konuşmasıyla başlayan gecede Milaslılar, 5 bin 586 öğrencinin katılımıyla kırılan rekorun müjdesini büyük bir alkışla karşılarken, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Bugün atılan bu adımla, markalaşma yolunda emin adımlarla yürüyen Milas, önemli bir kazanım elde etmiştir. Artık Milas’ın bir dünya rekoru var. Yarın, yani 17 Mayıs 2017 tarihinde bu kez ikinci bir denemeyi yapacağız. 3 bin öğrencimizle bugüne kadar yapılmamış olan ‘Balık’ figürünü yapacak ve ikinci kez Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başaracağız. Katkıda bulunan, destek olan, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi ve Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran yurttaşlara ‘hoş geldiniz’ dedi.
Bu konuşmanın ardından, Emine Yılmaz öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Kadın Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu. Ege yöresine ait oyunları büyük bir başarı ile sergileyen ekip izleyicilerden tam not aldı.
“İyi birer insan olmak”
için ant içildi
Guinness Türkiye Temsilcisi, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Açık Hava Tiyatrosu’nda hiç de alışık olmadığımız bir olaya imza attı. Kendi hayatından kesitler sunan Kural, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk kadının neleri başardığına dikkat çeken örnekler vererek, “Ülke olarak tüketen bir toplum haline dönüştük. Birilerinin icat ettiği saçma sapan günler için aile bütçesini sarsan paralar harcıyoruz. Moda diye bir şey yoktur. Moda iyi bir şey olsa sürekli değişmez. Ekmek israfında dünya şampiyonu bir ülkeyiz. Adımız Müslüman ama bir Müslüman gibi yaşamıyoruz. Kimse kusura bakmasın. Müslümanlık, haftada bir gün Cuma namazına veya birilerine hava atmak için umre ziyaretine gitmekle olmuyor. İnsanımız birbirine, hayvanlara her türlü eziyeti etmekten geri kalmıyor. Bize ne oldu? Nasıl bu hale geldik? Dün bizler sefertası ile okula giderken bugün çocuklarımız akıllı cep telefonlarıyla gidiyor. Şimdi hepinizin ayağa kalkmasını, sağ elini kalbinin üzerine koymasını istiyorum. Hepimiz iyi birer insan olmak için ant içeceğiz” dedi ve ilçe protokolü dahil tüm Amfi Tiyatro’yu ayağa kaldırdı.
Ve konser …
Programın son bölümünde Milas Anadolu Lisesi öğrencileri, Müzik Öğretmeni Ali Çakır’ın yönetiminde ‘Geleneksel Türkü Gecesi’ adı ile bir konser sundular. Kardelen Özer’in sunumunu yaptığı gecede; Eren Özşahin, Mustafa Turgay, Cem Demir, Yetkin Merey, Mustafa Engin Durmaz, Ömer Yılmaz, Veysel Girgin, Ali Atik, Eylül Akçaal Göktuğ Uçak, Ozan Girgin ve Hasan Akdeniz, orkestrayı oluşturan isimler olurken koro ilk bölümde ‘Bebeğin Beşiği Çamdan’, ‘Ormancı’ ve ‘Çatal Çam’ adlı türküleri seslendirdi.
Milas Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Elif Kaya, ‘Dün gece’ ve ‘Sevdan Olmasaydı’ adlı türküleri seslendirirken, Hatice Boğa ‘Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık’ ve ‘Daha Senden Gayrı’ adlı türküyü, Eren Özşahin ise ‘Bilemedim Kıymetini Kadrini’ ve ‘Bahçe Duvarından Aştım’ adlı türküleri okudu.
‘O Ses Türkiye’ yarışmasına katılan Hasan Acar ise seslendirdiği iki türkü ile dinleyicilerden büyük alkış aldı. Acar, ‘Zahidem’ ve ‘Kesik Çayır’ adlı türküleri seslendirirken, son bölümde koro; ‘Çekirgem Uçmaz Oldu’, ‘Arpa Buğday Daneler’ ve ‘Kızılcıklar Oldu mu’ adlı türküleri seslendirdi.
Programın sonunda Milas Kaymakamı Eren Arslan, Şef Ali Çakır’a çiçek sunup kutlarken, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise Milas Halk Eğitim Merkezi Kadın Halk Oyunları Çalıştırıcısı Emine Yılmaz’a çiçek verdi.
Gecenin sürprizini ise, Gazipaşa- Firuzpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Panay yaptı.
Panay’ın ismi okunduğunda yoğun bir alkış sesi duyulurken, Muhtar Panay okuduğu şiirle herkesin beğenisini kazandı.