Milas, festival havasına büründü …
Adem KANKAYNAR -
Bu sene 11 - 13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2. Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği, dün üç ayrı noktadan hareket edilip Cumhuriyet Caddesi’nde birleşen kortej yürüyüşü ile başladı.
Başta Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat olmak üzere, ilçemizdeki tüm resmi kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, yurt dışından festivale ve şenliklere katılmak üzere ilçemize gelen yabancı ülkelerin öğrencileriyle kalabalık bir yurttaş topluluğunun yanısıra İYİ Parti Muğla Milletvekili Aday Adayı Sibel Metin, AKP Muğla Milletvekili Aday Adayı Mehmet İnpınar’ın da katıldıkları kortej yürüyüşü, Atapark’ta Guinness rekoru için bekleyen öğrencilerle buluştu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan Şenlik - Festival, iki ayrı rekor denemesiyle devam etti. 5 bin 786 öğrencinin katıldığı ‘Dokuz Taş Çocuk Oyunu’ dalında ilk rekor kırılırken, ikinci rekor olarak ise ‘Ahşap Tabakta Balık Salatası’ rekoru denendi. Hedefi “500 kg. Salata yapmak” olan denemede, 5 öğretmen ve 46 öğrenci tarafından 561 kg balık salatası yapıldı.
Milas Kaymakamı Eren Arslan ve diğer protokol üyeleri tarafından başlatılan denemelerde kırılan rekorlar, alkışlarla ve coşkulu bir şekilde karşılanırken, Belediye Meclisi toplantısı nedeniyle alandan erken ayrılmak zorunda kalan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, alanda kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.
Başkan Tokat; “Milas, her yönüyle sahip olduğu değerlerin farkında olan ve bu farkındalığı yaratma adına her türlü adımı atan bir kent konumunda. Bu anlamda bir yerel yönetici olarak kendimi ve birlikte bu kentte yaşayan tüm hemşehrilerimi çok şanslı olarak görüyorum. Bizler bir arada olduğumuzda, ortak akıl ile birlikte hareket ettiğimizde her sorunu kolaylıkla aşacak güçteyiz. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Balık Festivali ve Çocuk Şenliğimizin coşkulu ve güzel geçmesi dileklerimle, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Sokaklar, festival havasına büründü …
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yaptığı konuşmanın ardından Milas Folklor Araştırma Derneği Halk Oyunları ekibince, özellikle yabancı ülkelerden gelen konukların büyük bir hayranlıkla izlediği yöresel zeybek oyunu sergilendi.
Öte yandan Guinness Rekorlar Kitabı Denemesi için çeşitli okullardan oluşan gruplar, bir anda Milas’ın cadde ve sokaklarına dağıldılar. Öğrenci grupları, öğretmenlerinin nezaretinde ve davul-zurna eşliğinde saatlerce eğlenirken, onları izleyen yurttaşlar ise ellerindeki cep telefonlarıyla bu coşkuyu kaydetmeye çalıştılar.
Kısacası, ilçemiz Milas, tam anlamıyla festival havasına büründü ...