“Milas’ı spor merkezi haline getireceğiz”

Milas yeni spor salonuna kavuşmak için gün sayıyor.

Milas Önder Gazetesi

Yapılması yılan hikâyesine dönenen yeni Kapalı Spor Salonuyla ilgili olarak geçtiğimiz günler içersinde Milas’a gelen Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, Sodra dağında bir inceleme yaparak yetkililerden spor salonu ile ilgili bilgiler aldı.

Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman’a bu ziyaretinde Milas AKP İlçe Başkanı Fahri Acar da eşlik etti.

Konu ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, “Milas, sporcu ve spor kulübü anlamında yoğun bir etkinliğe sahip, ancak spor tesisleriyle ilgili olarak eksiklikleri bulunmakta. Milas’a yeni bir spor merkezi yapabilmek için çalışmalara uzun süredir başlamıştık, ancak pandemi sürecinde bu çalışmalarımız ister istemiz hız kesti. Milas’a yapılacak olan yeni kapalı spor salonu ile ilgili olarak Sodra Dağı’nda yer tahsisi yapıldı. Zemin etütü yapılarak proje yerine oturtuldu. 1000 kişilik bir spor salonu 27 dönüm arazi içersinde yapılacak. Ödeneği alının bu spor salonuyla ilgili olarak en kısa sürede ihaleye çıkarma işlemimiz yapılacaktır.

2021 yılı içersinde hizmete sokulması düşünülen spor salonumuz daha sonrasında yüzme havuzu, tenis kortları ve daha farklı spor branşlarının da yapılacağı bir uygunluğa getirilerek Milas, özlemini çektiği bir komple spor merkezine kavuşacaktır” dedi.

Eski spor salonu da sporun hizmetine sokulacak

Uzun süredir sporun hizmetinden çıkartılan eski kapalı spor salonu ile ilgili olarakta bir açıklama yapan Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, “Eski spor salonunun mevcut haliyle spora ve sporcuya hizmet edemeyecek durumda olduğunu vurgulayarak bu spor salonunun da en kısa sürede depreme dayanaklı hale getirilerek bakımı, onarımı ve tamiratı yapılacak ve yeniden antrenman salonu olarak hizmete girecektir” dedi.

Zemin incelemesi yapılacak olan eski spor salonunun hem antrenman salonu hem de okulların müsabaka salonu olarak kullanılabileceğini söyleyen Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, “2021 yılında Milas özlediği spor salonlarına kavuşacaktır” açıklamasında bulundu.