Milas’ta ‘Gezen Anaokulu’ uygulaması başladı…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçemizde yeni bir uygulama daha başlatıldı. Başta Muğla il geneli olmak üzere Ege Bölgesi’nde ilk kez yapılan uygulama ile kırsal mahallelerdeki okul öncesi çağındaki…

Milas Önder Gazetesi

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, ilçemize bağlı kırsal mahallelerde başlatılan, okul öncesi çağındaki çocukların okula başladığı zaman belli alışkanlıkları kazanmış olmalarını sağlamak ve onları geleceğe hazırlama adına başlatılan Gezen Anaokulu uygulaması ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“İlçemize bağlı kırsal alanda 116 mahallemiz ve bu mahallelerde 90 adet okulumuz var. Maalesef bu 90 okulun da 26 tanesinde anaokulu yok. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak anaokulu olmayan yerlerde bir çalışma yaptık ve ilk etapda 64 okul öncesi çağındaki çocuğu tespit ettik.

Bakanlığımız tarafından açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu’nda da mevcut olan bu proje için İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ile ortak bir çalışma yürüterek, bir yandan çocuklarımızı okula ve geleceğe hazırlamak, diğer yandan da annelere, ‘Çocuklara davranış ve iletişim’ konusunda eğitim veriliyor.

Bu projede 2 anaokulu öğretmenimiz, 2 okul müdür yardımcısı, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcımızın koordinatörlüğünde görev yapacaklar.

Başlatılan proje kapsamında Pazartesi günü; Pinar, Kalem, Çakıralan, Alatepe ve Kultak,

Salı günü; Kızılcayıkık ve Pınarcık,

Çarşamba günü; Avşar ve Savran,

Perşembe günü; Baharlı ve Bahçeköy,

Cuma günü ise; Karacahisar, Hasanlar ve Söğütçük mahallerimize gidilerek, orada çocuklarımıza ve annelere belirlenen program dâhilinde eğitim verilecek.”