Milas’ta Turizm Kalkınma Hamlesi!
Kemal KAŞKAR - Milas Kent Konseyi Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu kuruldu ve çalışmalarına başladı
Milas Önder Gazetesi
Kemal KAŞKAR -
Milas Kent Konseyi Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu kuruldu ve çalışmalarına başladı.
Milas yüzünü turizme dönsün ve çok büyük turistik değerlerini ekonomik değer durumuna getirsin diye kurulan Milas Kent Konseyi Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu, yeni dönemdeki ilk buluşmasını 1 Temmuz Çarşamba günü yapmıştı. Çalışma Grubunun ikinci toplantısına Milas Müzesi’nden Sanat Tarihçi Ayşe Duran, Şef Alaattin Bodur, Milas 4. Noteri Ayşe Çoban, Milas Belediyesi Meclis Üyesi Zeliha Arpazlı, Harita Mühendisi Recep Taban, MİFAD Temsilcisi Kasım Özkan, Çomakdağ Kızılağaç Muhtarı Yaşar Yılmaz, ÇOK-DER Başkanı Hasan Yıldırım, Karacahisar Muhtarı Şefik Musluk’un yanısıra Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Milas Bodrum Havalimanı Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Gülen Kork, Boğaziçi Muhtarı İbrahim Köksal ve Gazeteci Kemal Kaşkar da katıldılar.
Toplantıya, Gazipaşa-Firuzpaşa Muhtarı Recep Panay da konuk olarak katıldı.
Çalışma Grubu
Başkanlığına
Recep Taban seçildi
Milas Kent Konseyi Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu, kendi içinde örgütlenme şemasının gereğini de yerine getirerek, Başkanlığa Recep Taban’ı, Başkan Yardımcılığına Hasan Yıldırım’ı ve Yazmanlığa da Ayşe Çoban’ı oybirliğiyle seçti.
Dile getirilenler
Turizm/Tanıtım Çalışma Grubu’nun yeniden oluşum sürecindeki ikinci toplantısında da, önceki toplantıda olduğu gibi, katılımcılar, ilçemizde turizm-tanıtım alanında yapılacak çalışmalar üzerine görüş ve önerilerini dile getirdiler.
Bu bölümde dile
getirilenler arasında,
İlçemizin, büyük turizm potansiyeline, turizm için fazlasıyla değere sahip olmasına karşın yeterli turizm altyapısına sahip olmadığına dikkat çekilerek, önceliğin turizmin altyapısının oluşturulmasına verilmesi gereği dile getirildi ve bu yönde başta belediye olmak üzere ilgili tüm kurumlara acil çalışma başlatılması çağrısı yapıldı.
Bu vurgunun içinde öncelikle tur araçlarına park yeri ve yeme-içme-dinlenme noktalarının profesyonel bir şekilde oluşturulup hizmet verilmesinin; bu yönde verilecek teşviklerin, ayrıca 7’den 70’e hemşehrilerimizde turizme yönelik bir farkındalık yaratılmasının önemi dile getirildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Üniversitesi Milas MYO ile işbirliği içinde Milaslıların turizm farkındalığını artırıcı seminer ve etkinliklerin yaygın bir şekilde yapılması.
Milas’ta çok geç kalınmış olan turizme yönelik hazırlık adımlarının bir an önce atılmasının ardından İzmir ve Bodrum çıkışlı günübirlik turların ilçemiz merkezi ve yakın çevresinden başlatılmak üzere konuk edilmeye başlanması.
Bu çalışmalara, Çöllüoğlu, Arasta, Uzunyuva, Beçin ve Gökçeler gibi büyük ölçüde turizme hazır noktalardan başlanması.
Yerel yönetim hizmetlerinin bu alanda çok daha hızlandırılıp verilmesi için gerekli önlemlerin alınması.
Milas’ı tanıtım amaçlı bir kısa film hazırlanıp başta Milas-Bodrum Havalimanına iniş öncesinde yolculara yönelik olmak üzere her vesileyle değişik mekanlarda gösteriminin sağlanması.
Tuzla Sulak Alanı gibi çok özgün değerlerimizin korunması için gerekli önlemlerin alınması.
Tarım Turizmi ile ilgili projeler yapılıp uygulanması. Bu yönde gerekli teşvik ve yönlendirmelerin yapılması.
Bir sonraki buluşma
14 Ağustos’ta
Çalışma Grubu üyeleri, önceki toplantıda da dile getirilen bir dizi öneriyi ve dünkü toplantıda not edilenleri de içeren bir taslak rapor hazırlayıp 14 Ağustos Cuma günü saat 11’de yine Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Salonunda bir araya gelecek.
‘Turizm Kalkınma
Hamlesi’
Milas Kent Konseyi Turizm Tanıtım Çalışma Grubu, üçüncü toplantısında son şeklini vereceği ve ‘Turizm Kalkınma Hamlesi’ adını vereceği raporunu Yürütme Kurulu’na sunacak.