Morpedal Kadın Bisiklet Derneğinden Açıklama

Muğla Morpedal Kadın Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu sosyal medya yoluyla yaptığı açıklamada, bisiklet kullanıcılarına karşı duyarsız ve sorumsuz araç sürücülerinin neden olduğu kazaları ve yaşanan ölümleri kınayarak, bisiklet sürücülerine…

Milas Önder Gazetesi

Muğla Morpedal Kadın Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl bisiklet terörüne kurban verdiğimiz 19 yaşındaki bisiklet sevdalısı Umut Gündüz’ün ölüm yıldönümünde onu anmaya çalıştığımız bir zamanda bu kez 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’i sarhoş bir şoförün terörüne kurban verdik.

Garsonluk yaptığı Muğla Yeniköy’deki bir düğünden bisikletiyle dönerken alkollü bir şoförün aracının altında kalan bu gencecik kardeşimizin de yasını tutuyoruz.

Morpedal Kadın Bisiklet Derneği olarak iki genç kardeşimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz ve bu gençlerimizi hayattan koparan canilerin cezalandırılmalarını istiyoruz.

İki genç kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz ve ailelerinin acısını yürekten paylaşıyoruz; tek beklentimiz bu yavrularımızı hayattan koparan canilerin hak ettikleri cezaları almalarıdır.”

Pedallar Umut ve Oğuzhan için döndü

Muğla Morpedal Kadın Derneği üyeleri Kışla Parkı’nda toplanarak, hayatlarını kaybeden Umut ve Oğuzhan için pedal çevirdiler.

Yaşanan ölümlere dikkat çekmeye çalışan Morpedal Bisiklet Derneği Üyeleri ellerindeki ve sırtlarındaki pankartlarla yaşanan ölümlerin son bulmasını istediler.