Muğla Tüvtürk İşvereni Yargılanıyor!..

​​​​​​​Muğla Tüvtürk’de örgütlü Nakliyat-İş Sendikası, işten atılan Tüvtürk işçilerinin çoğunun, işveren tarafından haksız yere işten atıldığının mahkemelerce tescil edilmesi sonrasında, işverenin yargılanmaya başlayacağını duyurdu.

Milas Önder Gazetesi

Sendika Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

“Sendikamız, Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de örgütlenmesini tamamladıktan sonra işveren, baskılara rağmen sendikadan istifa etmeyen üyelerimizden   18 işçiyi işten atmış, atılan üyelerimiz adına işe iade davaları açılmıştı. Değişik iş mahkemelerinde ve farklı tarihlerde görülen işe iade davalarında bu güne kadar 13 üyemizin işe iadesine karar verildi. Diğer üyelerimizin de davalarının aynı şekilde sonuçlanacağını düşünüyoruz.  

Ayrıca Muğla Taşıt Muayene İstasyonunun merkezi Şanlıurfa’da olduğu için,işverenin Sendikamızın çoğunluğuna  yaptığı itirazda, Şanlıurfa 3. İş Mahkemesince reddedilerek, yetki davası da sendikamız lehine sonuçlanmıştı.

İşverenin işçiler üzerinde uyguladığı baskı ve tehditle sendikadan istifaya zorlamasına yönelik Sendikamız ve üyelerimiz tarafından Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusu sonucu açılan Ceza Davası da 30 Mayıs 2019’da saat 09:00’da Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacaktır.

290 gündür işlerine, sendikalarına sahip çıkarak onurluca ve kararlılıkla mücadelelerine devam eden direnişçilerinde katılacağı duruşmaya tüm basın emekçilerini, sendikaları ve halk örgütlerini davet ediyoruz.”

Dün Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, mahkeme yapılan şikayetleri haklı bularak, işverenin, TCK’nun 118. Maddesinde tanımlanan “Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi” suçundan dava açılmasına karar verdi. Yapılan duruşmaya işveren tarafı gelmezken, işten atılıp geri dönme hakkı kazanan sendika üyesi işçileri katılarak ifadelerini verdiler. Duruşma 10 Ekim 2019 tarihine ertelendi.