Öğrenci Velileri duruma isyan etti!
Adem KANKAYNAR -
Gazetemizin dünkü sayısında, ‘Fatih İlkokulu ve Endüstri Meslek Lisesi Taşınıyor’ başlığıyla duyurduğumuz haber, özellikle Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerin velilerini ayağa kaldırdı. Çocuklarının, üniversite sınavları öncesinde böyle bir durumla karşılaşmalarını kabullenmeyen veliler; “Zaten kalabalık olan okul, daha da kalabalık bir hale getirilerek çocuklarımızın psikolojileri bozulmak isteniyor. Maddi-manevi her şeyimizi feda ettiğimiz çocuklarımızın, hayatlarındaki en önemli sınav öncesinde yaşadıklarını kabullenmemiz mümkün değil” diyerek, Milas Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ile görüştüler.
Okul Aile Birliği Başkanı Asena Filiz ve beraberindeki 5 kişilik temsilci heyeti, konuyu görüşmek üzere dün sabah saatlerinde Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın makamına gittiler.
Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından Okul Aile Birliği Başkanı Filiz ve beraberindeki onlarca öğrenci velisi, Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrenci kantinine geçerek, Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile neler konuşulduğunu, Kaymakamlık koridorlarında bekleyen ve içeriye giremeyen öğrenci velilerine anlattılar.
Okul Aile Birliği Başkanı Asena Filiz; “Sayın Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, çocuklarımız için son derece hayati önem taşıyan üniversite sınavı öncesinde böyle bir taşınmanın doğru olmadığını, yaşananlardan çocuklarımızın olumsuz bir şekilde etkileneceklerini aktardık.
Zaten okulun yeteri kadar kalabalık olduğuna, gelecek yeni öğrencilerle daha da kalabalık bir öğrenci sayısına ulaşılacağına dikkat çekip, ‘bu durumdan da çocuklarımız psikolojik olarak etkilenecekler’ dedik.
Bunun üzerine Milas Kaymakamı Sayın Eren Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsa Bal, kendilerine raporun geçtiğimiz hafta ulaştığını, meydana çıkan bu durum karşısında acil önlem almaları gerektiğini belirterek, bulunan en akılcı geçici çözümün bu olduğunu söylediler.
Anlatılanları dinledik, ama kabul etmeyeceğimizi ilettik. Bizler veliler olarak tekrar bu konuyu aramızda sağlıklı bir şekilde değerlendirecek ve ne yapacağımıza karar vereceğiz” dedi.
Yapılan açıklamadan tatmin olmadıklarını ileri süren bazı öğrenci velileri ise, gerekirse okul önünde eylem yapacaklarını ileri sürdüler ...