Öğretmenler Günü'nde renkli kutlama

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milas’ta düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Çelenk sunumuyla başlayan törende emekli öğretmenlere şeref belgesi verildi, mesleğe yeni başlayan öğretmenler meslektaşlarının önünde yemin etti.

Milas Önder Gazetesi

24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Kutlama töreni, saat 9.45’te Atapark Meydanı’nda saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve çelenk sunumuyla başladı. Etkinlik, saat 10.00’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda devam etti. Burada yapılan etkinlikte ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un günün anlam ve önemine ilişkin mesajı okundu.  Daha sonra ise Milas’ta görev yapan en kıdemli öğretmen Asım Güler bir konuşma gerçekleştirdi. Güler, “Bu onurlu öğretmenlik mesleğini yapan bir kişi olmanın kıvancıyla hepinizi en içten duygularla selamlıyorum. Bir çocuğun elini tutan, zihnini açan, kalbine dokunan kişilere; öğretmen denir. Öğretmen, eserinin üstünde ismi olmayan yegâne sanatkârdır.” dedi. Ardından ise Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ı hatırlatarak, “Ben öğretmenim, Güneydoğu’da ücra bir kasabada. Ben öğretmenim, iki elin parmaklarını geçmeyecek öğrencilerim var. Ben öğretmenim, damı akıtan bir okulda. Gözlerime merakla bakan, umutları olan çocuklara harf öğretiyorum. Ben öğretmenim, bir harf öğretmenin dünyalara bedel olduğunu bilerek canla başla çalışıyorum. Ben öğretmenim, 23 yaşında mesleğimin 9.ayında, umutları olan, geleceği inşa etmeye çalışan genç bir neferim… Ben öğretmendim. Karne töreninden sonra memleket yolunda şehit edilmeden önce, heyecanla mesleğe başlayan Necmettin Yılmaz’dım.” dedi. Bal ayrıca, “Eserimizin üzerinde imzamız yok ama eserimiz olan öğrencilerimizin bir gülüşünde, konuşmasında, yürüyüşünde, yaptığı işte, kurduğu ailede, dokunduğu her yerde emeğimizi ve imzamızı görebilmekteyiz. Bu emeğin kutsallığının da,  sorumluluğunun da farkındayız. Bu farkındalıkla daha iyi daha mutlu nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktayız.  Bunun için de hızla değişen çağın yaşamsal becerilerini önce kendimizin,  sonra öğrencilerimizin kazanması için sürekli öğrenen ve öğreten öğrenci olmaktayız. Böylece daha mutlu, ahlaki ve milli değerleri olan bireyler yetiştirerek toplumumuzun sağlam temellere oturmasını sağlayarak 2023 Güçlü Türkiye yolunda sağlam adımlarla ilerlemeyi hedeflemekteyiz.” şeklinde konuştu.  Konuşmaların ardından bu yıl emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Bu sırada emekli öğretmen 74 yaşındaki Birgül Özgül, bu yıl emekli olan öğretmen kızı Gülsüm Soysal’a belgesini verirken duygu dolu anlar yaşandı.

Etkinlik, mesleğe yeni başlayan öğretmenler için düzenlenen yemin töreni ile devam etti. Daha sonra sırasıyla kompozisyon, resim ve şiir dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Renkli görüntülerin oluştuğu kutlama töreni, Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Ben öğretmen olmak istiyorum’ isimli bir oratoryonun sergilenmesi, Boyacı Çocuk adlı monologun sahnelenmesi, Ortaköy’e tayin olan bir öğretmenin hikayesinin anlatıldığı ‘Öğrencilerime mektup’ isimli kısa filmin gösterimi ve Öğretmenler Günü Korosunun sahne almasının ardından sona erdi.