Şehit Aileleri ve Gazilerle Kıyıkışlacık Gezisi yapıldı
ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -
Milas Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerinin ikinci gününde; Şehit yakınları, Gaziler ve Gazi yakınlarının katılımı ile Kıyıkışlacık gezisi yapıldı.
Turizm Haftası kutlamaları programı kapsamında Güllük-Kıyıkışlacık tekne turu ve Iasos ören yeri ziyareti etkinliğine Milas Kaymakamı Eren Arslan, Şehit aileleri ve aileleriyle birlikte Gaziler, Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Ebru Ekici ve kurum çalışanları katıldılar.
19 Nisan Çarşamba günü saat 09’da Atapark’tan araçlarla Güllük’e, oradan tekneyle Güllük Körfezinde yapılan tekne turunun ardından Kıyıkışlacık’a gidildi. Daha sonra, Iasos Antik Kenti, Agora, Antik Meclis ve Balık Pazarı ören yerleri Milas Müze Müdürlüğü Görevlisi Selim Sıkar rehberliğinde gezildi.
Bizans, Roma, Osmanlı dâhil birçok medeniyete ev sahipliği yapan ören yeri gezisi, katılımcıların beğenisini kazandı.
Bu ziyaretlerin ardından program, yapılan kısa yürüyüş sonrasında yemek ikramıyla sürdü.
Etkinlik sırasında Şehit yakınları, Gazi ve Gazi yakınları ile sohbetler eden Kaymakam Arslan, katılımcılara teşekkür edip Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Gazilerimize rahmet dileklerinde bulundu.
Mesaj
41’inci Turizm Haftası dolayısıyla Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından şu mesaj yayınlandı:
Milas, keşfedilmemiş bir hazine gibi değerlendirilmeyi bekliyor
Ülkemizde turizm bilincini geliştirmek ve halkımızın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla, 1976 yılından itibaren her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasını Turizm Haftası olarak kutlamaktayız.
Ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, farklı kültürlerin birbirini tanımasına ve kaynaşmasına da vesile olan turizm, İlçemiz için de olmazsa olmazıdır.
198 km’lik kıyı şeridiyle temiz ve sakin doğasıyla ülkemizin ender bölgelerinden olan ilçemiz, Karya Uygarlığı’na ve Menteşe Beyliği’ne başkentlik yapmış ilçe merkezi ve yanı başında yer alan, tarihin pek çok döneminde Milas’ın müstahkem kalesi işlevi görmüş Beçin başta olmak üzere birçok tarihleri derin, köklü bir geçmişe uzanan pek çok yerleşim yerlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanısıra birçok antik kente ev sahipliği yapan Milas; havası, denize kıyı şeritleri, yemekleri, düğünleri, evleri, konakları, tarihi Arastası ve Salı Pazarı, dünyaca ünlü Milas halıları, İncirliin mağarası gibi turistik açıdan farklı değerlere sahiptir. Ayrıca Milas son zamanlarda Kırsal turizmde de varlığını kanıtlamıştır.
Turizm bugün dünya ekonomisinde çok önemli bir yer işgal etmektedir. Ülkemiz açısından da önemli bir döviz kaynağı, çok önemli bir gelir kapısıdır. Özellikle ilimiz ve ilçemiz açısından, belirleyici sektörlerden biridir. Bugün dünyada sadece turizm alanında değil, bütün alanlarda ülkelerden ziyade, şehirler, markalar yarışmaktadır. Bu nedenle 27 antik kenti, doğal tarihi birçok değeri bünyesinde barındıran ilçemizin, bu rekabette ve bu yarışta önde yer alabilmesi ve hak ettiği değeri elde edebilmesi için daha çok yatırıma ve tanıtıma ihtiyacı var.
Milas, keşfedilmemiş bir hazine gibi bugün değerlendirilmeyi bekliyor. Var olan değerlerinin sadece dünyaya değil, ülkemiz için de tanıtılmaya ihtiyacı olduğunu görüyorum. Hatta Milaslı olup Milas’ta yaşayan çok önemli bir kitlenin bu değerleri görmemiş, farketmemiş olduğunu görüyorum. Herkes Milas’ın tanıtımına, Milas’ın turizmine ve ekonomisine daha çok katkı sağlamak adına Milas’ın turizmdeki çıtasını daha yukarılara taşımak için gayret göstermelidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, İlçemizde turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür eder, 2017 yılı turizminin ülkemiz ve ilçemiz turizmi açısından başarılı bir yıl olmasını dilerim.