Servis şoförlerine bir kez daha ‘Güvenli Taşımacılık’ kuralları hatırlatıldı

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde ilçemizde meydana gelen kazanın ardından ‘Güvenli Servis Taşımacılığı’ için bir kez daha şoför esnafıyla bir araya geldi. Oda Başkanı Nurol Paskal…

Milas Önder Gazetesi

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal ve oda yönetimi, geçtiğimiz günlerde meydana gelen herkesin yüreğini ağzına getiren öğrenci servisi kazasının ardından bir kez daha servis taşımacılığı yapan şoför esnafı ile odanın toplantı salonunda bir araya geldi. Oda yönetimi ve konu ile ilgili diğer kamu görevlileri, servis taşımacılığındaki şoför esnafına yeni düzenlemeler ve güvenli servis taşımacılığı konusunda bilgilendirmede bulundu.

Güvenli servis taşımacılığı için alınması gereken önlemler hakkında yapılan bilgilendirme toplantısına Oda Başkanı Nurol Paskal ve Oda Yönetimi’nin yanı sıra; Milas Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timi personeli, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Zabıta Dairesi’nde görevli personel katıldı.

Yetkililer tarafından toplantıya katılan şoför esnafına, servis taşımacılığıyla ilgili genel kurallar bir kez daha hatırlatılırken, UKOME’nin konuya ilişkin son kararları da anlatıldı.

Toplantının sonunda kısa bir açıklama yapan Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, geçtiğimiz günlerde meydana gelen kazayı hatırlatarak; “Gerçekten Allah bizi seviyor. Kazayı çok ucuz atlattık. Kaza haberini duyar duymaz hastaneye koştum ancak giderken aklımda cevabını aradığım onlarca soru vardır. Korkarak ve elim-ayağım titreyerek oraya vardığım da başhekimimiz, ‘Öğrencilerimizin sağlık durumları iyi’ deyince derinden bir oh çektim, içim biraz olsun ferahladı.

Eğer olumsuz bir sonuç ortaya çıksaydı gerçekten hiçbirimiz bunun hesabını kimseye veremezdik. Her şeyden önce manevi olarak hepimiz yıkılırdık. İşte bunların yaşanmaması için sizlerden bütün kurallara istisnasız uymanızı istiyoruz. Taşıdığınız bir eşya veya başka bir şey değil. Can taşıyorsunuz. Taşıdığınız canın yerine hiçbir şey koyamazsınız. Burada bulunan veya herhangi bir nedenle toplantıya katılamayan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum; lütfen ama lütfen sorumluluğunuzu, yaptığınız görevi bütünüyle ciddiye alın. Öyle olmadığınızı söylemiyorum. Söylemek istediğim o direksiyon başına geçtiğiniz de dikkatiniz en üst seviyede olsun” dedi.

Eğitim toplantısının oldukça verimli geçtiğini belirten ve tüm katılımcılara teşekkür eden Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, “İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığımızın talebiyle bu toplantıyı düzenledik ve Büyükşehir Belediyemize bağlı zabıta personelimiz de bu toplantıya katılarak bizlere katkı sundular. Onlara da teşekkür ediyorum. Amacımız bu tür kazaların meydana gelmemesi ve güvenli bir şekilde servis taşımacılığı yapmak. Bu bağlamda eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz.

Burada şunu da hatırlatmakta yarar görüyorum. Servis taşımacılığı yapan şoför esnafımız, taşıma yaptıkları köyün, ulaşımı sağlayan yolun ve bölgenin ekonomik durumdaki gelişmelerinin de yönetmelikte dikkate alınmasını istiyor. Şoförlerimizin bu haklı talebinin değerlendirilmesini umuyoruz” dedi.