“Sivas’ın ışığı sönmeyecek!”
ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Milas Şubesi tarafından Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Salonu’nda önceki akşam düzenlenen anma etkinliğinde, 1993 yılında Sivas Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın, bir kez daha anıldı.
Yaşanan vahşeti unutmadıklarına dikkat çekip, faillerin bulunarak olayın aydınlanması için yetkililere seslenen PSAKD Milas Şube Başkanı Akif Özbilge; “Türkiye, o gün büyük bir karanlığa gömüldü ve halâ o karanlık aydınlatılmadı. Bizler, Sivas’ta yaşanan katliamın sorumluları adalet önüne çıkarılmadıkça, gerçek suçlular kamuoyuna duyurulmadıkça, bu işin peşini bırakmayacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız” diyerek, aradan 24 yıl geçmesine rağmen kamuoyu vicdanının bir türlü rahatlatılamadığını söyledi.
“O gün gökyüzünü, yanan otelin ateşi aydınlattı, ancak kararan vicdanlar ve Türkiye’nin üzerine çöken karanlık bir türlü aydınlanmadı” diyerek konuşmasını sürdüren Özbilge, etkinliğe katılanların sayısının da az olmasından duyduğu üzüntüyü belirterek; “Belki sürekli aynı şeyleri söylüyoruz. Bir olalım, birlik olalım. Can cana, gönül gönüle verelim diyoruz. Bunu başardığımızda önümüzde hiçbir engel kalmayacak” diyerek sözlerini tamamladı.
Özbilge’nin ardından sahneye davet edilen Ersin Polat, gitarıyla birbirinden güzel türküleri seslendirdi.
Kısa bir süre önce ilk şiir kitabını yayınlayan Ahmet Karagöz ve Berfin Doğan, Sivas katliamı için yazılmış şiirleri okurken, Dernek Başkanı Akif Özbilge, Süleyman Baş, Berkan Cengiz ve Berfin Doğan, şiirler eşliğinde türküler seslendirdiler.
Yaklaşık bir saat süren anma etkinliğinin sonunda tekrar söz alarak katılımcılara teşekkür eden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Milas Şubesi Başkanı Akif Özbilge; “Gelecek yılki anma programında buluşmak, ancak bir daha böyle vahşetler yaşamamak dileğiyle” diyerek etkinliği sonlandırdı.
Etkinliğe CHP, Birleşik Haziran Hareketi, Eğitim-Sen ve HDP’nin temsilcilerinin yanısıra PSAKD üyesi yurttaşlarımızın da aralarında bulunduğu bir yurttaş topluluğu katıldı.