Son başvuru tarihi: 4 Aralık 2016
ÖNDER Haber -
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Proje Yürütme Birimi tarafından ilçemizde bilgilendirme toplantısı düzenlendi… Milas Ticaret ve Sanayi Odası Labranda Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilgi oldukça yoğun oldu… Birçok kişi salonun dışında kalırken, bazıları ise toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldı…
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarıma dayalı ekonomik yatırımlara hibe desteği vermeye devam ediyor. Resmi Gazete’de yayınlanan son destekleme ile ilgili olarak Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Proje Yürütme Birimi tarından dün saat 10’da Milas Ticaret ve Sanayi Odası Labranda Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Milas Kaymakamı Fuat Gürel başta olmak üzere, Tariş Milas Zeytin-Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, Milas Süt Birliği, Milas Ziraat Odası, ilçemizde bulunan kooperatiflerin yöneticileri ile çok sayıda üreticinin ve çeşitli firma yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının sunumu Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili M. Cengiz Özdemir tarafından yapıldı.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ çerçevesinde yatırımcıların belirtilen konularda hibe desteğinden faydalanması için 4 Aralık tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunabileceklerini belirten Özdemir, “Program kapsamında yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini arttıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerin yanısıra kırsal altyapının rehabilitasyonuna yönelik projeler de desteklenecek. Bugüne kadar Muğla’da 88 tesise 17 milyon 438 bin 565 TL destek verildi” dedi.
4 Aralık 2016
tarihine kadar
Hibe desteğinin; bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo yapımı, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, yenilenebilir enerji tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, kırsal ekonomik altyapı yatırım konularından; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları alanında yapılacağını ifade eden Özdemir, “Ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Yatırım konularına göre hibeye esas proje tutarları 30 bin TL ile 2 milyon TL arasında olacak. Tebliğin yayım tarihi olan 21 Ekim 2016 tarihinden itibaren 45 gün yani 4 Aralık 2016 tarihine kadar elektronik ağ üzerinden www.tarim.gov.tr internet adresinden gerçek ve tüzel kişiler başvurularını yapabilecekler” dedi.
Kimler Başvurabilir?
Proje başvurularının gerçek kişiler ve tüzel kişiler; yani kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar ile tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri tarafından yapılabileceğini dile getiren Özdemir, gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerektiğine dikkat çekti.
İlgi ve katılım yoğunluğu
Yüzde 50 hibe desteğinden yararlanmak isteyen kooperatif, birlik, şirket ve üreticiler; düzenlenen toplantıya yoğun ilgi gösterdiler. Özdemir tarafından yapılan sunumu birçok kişi ayakta takip ederken, birçok kişi de kapı önünden toplantıyı izlemeye çalıştı. Bazı üreticiler ise salonda yer olmadığı için geri dönmek zorunda kaldı.