Spor Saati’nde obezite ile mücadele ele alındı

ÖNDER Spor Haber

Milas Önder Gazetesi

Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, Özel İzan Hastanesi Diyatisyeni Özge Ceren Karaca, Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp Başkanı Mustafa kemal Fındıkçıoğlu’nun konuk olarak katıldığı Radyo Gözlem Spor Saat’inde obezite ile mücadele konuşuldu.

Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak bir projesi olan obezite ile mücadele kapsamında Milas’ta yapılacak olan sportif etkinlikler konusunda Spor Saati dinleyicilerini bilgilendiren Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürümüz Mustafa Ali Ünlüsoy sporu ve hareketi yaşamımızın her anına sokmanın önemi üzerinde durarak spor yapan insanların spor yapmayan insanlara göre obeziteye yakalanma riskinin son derece az olduğunu söyledi.

Obeziteyle mücadelede en etkili yolun düzenli uyku düzenli beslenme ve düzenli spor olduğunu söyleyen Milas Özel İzan Hastanesi Diyetisyeni Özge Ceren Kara Obezite hastalarının mutlaka profesyonel destek almaları gerektiğini belirtti.

Kilo vermek isteyenlerin sadece belirli bir süre diyet yapmalarının ve spor etkinliklerinde yer almalarının çok önemli olmadığını sporun ve beslenme alışkanlıklarının yaşamın her anında olması gerektiğini vurgulayarak obezite ile mücadele etmenin günümüzde son derece etkili yolları olduğunu söyledi.

Her insanın bir obezite hastalığı riski taşıdığını da vurgulayan Diyetisyen Özge Ceren Karaca, obezite hastalarına önemli açıklamalarda bulundu.

Milas’ta yıl boyunca obezite ile mücadele adına önemli sportif etkinliklerin yapılacağını söyleyen Spor Saati konuklarından İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, 27 Mart Pazar günü Saat 10.30’da Beçin’de yürüyüş programı düzenleneceğini belirterek “Milaslı tüm hemşerilerimiz yürüyüşümüze davetlidir” dedi.

Obezite ile mücadele kapsamında İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenecek 27 Mart Pazar günü Beçin Kalesi yürüyüşü ile ilgili olarak Spor Saati dinleyicilerini bilgilendiren Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Fındıkçıoğlu, Beçin yürüyüşünün kolay bir parkur olduğunu söyleyerek katılımcıların yanlarında getirmesi gereken bazı önemli malzemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Program sunucusu Hüseyin Açar, tarafından hazırlanan ve sunulan Radyo Gözlem Spor Saati’nin 22 Mart Salı günü konukları olan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Fındıkçıoğlu ve Milas Özel İzan Hastanesi Diyatisyeni Özge Ceren Karaca obezite ile mücadelede Milas’ta önemli ve etkili hem sportif hem de bilgilendirme anlamında çalışmalar yapıldığını söyleyerek, en etkili yolun spor yapmak olduğunu vurgulayarak “Spor Doktor Reçetesine Girmeden Sizin Yaşamınıza Girsin” sloganı ile obezite ile mücadelede en etkili yolun spor yapmak olduğunu belittiler.

Obezite ile mücadele konusunun işlendiği 22 Mart Spor Saati’nde Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, Milas’ta obezite ile mücadelenin sadece bir güne veya bir haftaya sığdırılmadığını söyleyerek “obezite ile mücadelemizi Milas’ta bir yıla yaydık” dedi.

Spor Saati’ne ve Radyo Gözlem’e kendilerine konuşma fırsatı vererek obezite ile mücadelede destek oldukları için teşekkür eden Spor Saati konukları 27 Mart Pazar günkü Beçin Yürüyüşüne herkesi davet ederek programı sonlandırdılar.