Süleyman Girgin: Gençler işsizlik pençesinde bir de KYK borcu ile boğuşuyor

CHP Muğla Milletvekili TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, üniversite mezunu gençlerimizin en önemli sorunlarından biri olan KYK borçlarının silinmesi için çağrı yaptı. Girgin şunları söyledi:

Milas Önder Gazetesi

“KYK kredisi, işsizlik kaygısı, faturalar, masraflar... Öğrenciler ve yeni mezunlar Türkiye'de ekonomik zorluk yaşayan kesimlerin başında geliyor.

Milyonlarca genç okuldan mezun olur olmaz hayatına borçlu olarak başlıyor. Bu zorluklara bu yıl bir de pandemi eklendi. Bu süreçte iş bulmakta zorlanan mezunlar ise kara kara düşünüyor. İş bulanlar ve ödemelerini yapanlar da pandemi nedeniyle ödemeleri durdurmak zorunda kaldı.”

PARASIZ EĞİTİM PARASIZ SAĞLIĞI HAYATA GEÇİRMELİYİZ

Girgin pandemi sürecine değinerek “pandemi süreci kamu hizmetlerinin ücretsiz, ulaşılabilir ve eşit olmasının önemini herkese gösterdi. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamu hizmetleri bütünüyle ücretsiz olmalıdır” dedi. Devamında sosyal devlet vurgusu yapan Girgin şöyle dedi: “Sosyal devletin gereği olarak öğrencisine destek olan devletin bu parayı borç kabul edip geri istemesi kabul edilemez. Gençlerimizi bu yükten kurtarmalıyız.”

“İSTİYORSANIZ DİPLOMAMI GERİ ALIN ZATEN İŞSİZİM, YETER Kİ BORCUM SİLİNSİN”

Girgin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Her 3 üniversite mezunu gençten 1'inin işsiz olduğu ülkemizde, öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyen üniversite mezunu sayısı 5 milyona dayandı. Milyonlarca mezun KYK kredi borçlarının silinmesini büyük bir heyecanla bekliyor. Mezunlar “istiyorsanız diplomamı geri alın zaten işsizim, yeter ki borcum silinsin” noktasına geldi. KYK borçları acilen silinmelidir.”