Yap-bozlu ve hep tozlu!
Oktay ÇAYIRLI / A
Milas Önder Gazetesi
Oktay ÇAYIRLI / A. Kemal KAŞKAR -
İnönü Caddesi’nde yapılan asfalt kaplama çalışmalarını gazetemizin 15 Nisan Çarşamba günkü sayısında "Asfaltlama çalışmaları da başlatıldı" başlıklı haberimizle okuyucularımıza sunmuş, yapılan çalışmanın kısa sürede ilçemiz geneline yayılacağı ve vatandaşların tozdan-topraktan kurtulacağı müjdesini vermiştik… Ama ne yazık ki İnönü Caddesi, asfaltlama çalışmasının yapılmasından yaklaşık 10 gün sonra eski haline geri döndü… Toz-toprakla kaplanan yolu gören yurttaşlar, yapılan çalışmaların ve harcanan paraların boşa gitmesine tepki göstererek, "Yazık günah. Verilen emeklere, boşa harcanan paralara yazık. Bunun hesabını kim verecek" diyorlar.
İlçemizde, yaklaşık iki yıl önce başlatılan altyapı çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlanmasının ardından bir süredir Milas Belediyesi tarafından, başta anayollar olmak üzere üstyapı düzenleme çalışmalarına başlanıldı.
İnönü Caddesi de, bu çalışmaların tamamlandığı sanılan yerlerden.
15 Nisan tarihinde caddede asfalt kaplama çalışması yapılmasına rağmen, geçtiğimiz günlerde caddenin birçok noktası yine kazıldı.
Cadde üzerindeki binaların yenilenen altyapıya bağlantı işi olduğu sanılan bu kazma-bozma çalışmaları ne yazık ki asfaltlamayla ortaya çıkan iyileşmeden eser bırakmadı.
Yolun birçok yerinde oluşan çukurlar yüzünden, kurtulduk denilen toz-toprak geri döndü. Yoldan geçen araçların kaldırdığı toz bulutları ilçemizdeki günlük yaşamın kalitesini bir anda düşürüverdi yine.
Bu sorun, işin sadece bir yanını oluşturuyor. Bir başka ve çok önemli sorun da, elbette ki ‘boşa giden paracıklar’ımız!..
Yola dökülen sıcak asfaltın 10 gün sonra bazı noktalarda yine yine kazılmasına tepki gösteren yurttaşlar, "Alt yapı çalışmaları nedeniyle zaten yeterince rahatsızlık yaşadık. Fakat düzenleme yapılan alanların yeniden bozulması ayrıca rahatsızlık veriyor. Daha 10 gün önce pırıl pırıl olan yol, ne yazık ki yeniden kazılarak toz toprak içerisinde bırakıldı. Bu işte bir koordinasyon eksikliği var, yani birilerinin yaptığı çalışmadan diğerinin haberi olmuyor. Çalışmalar için harcanan paralar ise böyle böyle çarçur ediliyor. Yazık günah. Bu yol güzergahının yeniden kazılmasında vatandaşın sorumluluğu varsa onlar, altyapı firması sorumluysa firma sahipleri bu bedeli karşılamalı ve yol hemen düzeltilmelidir. Bu işin sonuçta bir maliyeti var. Parası kimin cebinden çıkacak, hesabı kim ödeyecek" diye sordular.