Yayın yasağını yadırgama gerekçelerini açıkladı
ÖNDER Haber - Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, TBMM Soruşturma Komisyonu’nun AKP’li başkanının başvurusuyla mahkemece alınan ‘yayın yasağı kararı’ ile ilgili bir açıklama yaparak, basının tam da üzerinde çalışması gereken…
Milas Önder Gazetesi
ÖNDER Haber -
Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, TBMM Soruşturma Komisyonu’nun AKP’li başkanının başvurusuyla mahkemece alınan ‘yayın yasağı kararı’ ile ilgili bir açıklama yaparak, basının tam da üzerinde çalışması gereken bir konuda, tam aksine ‘yayın yasağı’ konmasını yadırgadıklarını belirtti.
Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş’in imzasıyla yapılan açıklama şöyle ...
Son yılların en sarsıcı ve çarpıcı ilişkileriyle vücut bulan yolsuzluk olaylarının TBMM Soruşturma Komisyonunda görüşülmesinin basına yansımasına yayın yasağı getirilmiş bulunmakta.
İran’lı kaçakçı Zarraf ile bazı Bakanların ve çocuklarının maddi çıkar ilişkileri İstanbul mali polisinin 8 ay süren çok ayrıntılı ve çok başarılı takipleri sonucunda açığa çıkmış ve hükümet üyesi 4 bakanın görevden ayrılmasıyla sahnenin ilk perdesi inmişti.
Sahnenin ikinci perdesi TBMM’nin Soruşturma Komisyonunda açılmış bulunmakta.
Anayasamızın, halkın doğru bilgilendirilmesi konusunda basına sağlamış olduğu haber alma özgürlüğü, ancak ülke güvenliğinin söz konusu olduğu olağanüstü durumlarda ertelenebilir.
İranlı ünlü kaçakçının Türkiye’de kurmuş olduğu olağanüstü genişlikteki ve boyuttaki kısır döngüleri, ülkemiz insanının öğrenmesi gereken çarpıcı ilişkilerin başında gelir.
Ülke güvenliği, bugün, bu ilişkilerin halk tarafından öğrenilmesine engel bir konumun tanımı içinde değildir.
Bu nedenle TBMM’nde çalışmalarını sürdüren soruşturma komisyonuna gelen soruların ve yanıtların neler olduğunu Türk halkı öğrenmek ve bilmek zorundadır.
Ülke güvenliğinin çok daha sağlam temellerde inşaa edilip vücut bulması isteniyorsa, anayasal düzeni tahrip etme yolunda önemli mesafeler alan Zarraf yolsuzluklarının tarafımızdan kamuoyuna aktarılması kadar olağan ve yasal bir bilgi akışı olmamalıdır.
Yayın yasağını bu gerekçelerle yadırgadığımızı ifade etmek istiyoruz.