Yeni şampiyon Hava Meydan Komutanlığı
ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR
Milas - Bodrum Havalimanı Futbol Turnuvası Şampiyonası sona erdi. 10 Mayıs Çarşamba günü Milas - Bodrum Havalimanı Futbol Sahasında oynanan final maçlarına ilgi büyük oldu.
Ülkemizin ünlü spor yorumcularından Erman Toroğlu’nun başlama vuruşu yaptığı ve eski futbol hakemlerimizden Serdar Çakman’ın yönettiği şampiyonluk karşılaşmasında Hava Meydan Komutanlığı Futbol Takımı, DHMİ Güvenlik Futbol Takımını penaltı atışları sonrasında 4 – 3 yenerek turnuvanın bu yılki şampiyonu oldu.
Havalimanı Futbol Turnuvası’nın şampiyonluk karşılaşması öncesinde turnuvanın üçüncülük maçı oynandı ve karşılaşmanın normal sonucu 1 – 1 beraberlikle sonuçlandı. Penaltı atışları sonrasında Gümrük takımı TAV takımını 5 – 3 yenerek turnuvanın üçüncülüğünü kazandı.
Üçüncülük
Dördüncülük Maçı
Gümrükspor: 1
TAV: 1
Maçın Hakemleri: Hüseyin Açar, Selahattin Tireli, Bahadır Erdem
Gümrükspor: Meriç, Sedat, Kemal, Ferhat, Nafiz, İnanç, Mustafa, Ali Haydar, Öner
Yedekler: Ramazan, Fatih, Murat
Takım Sorumlusu: Murat Erdoğan
TAV: Hüseyin, Levent, Mustafa, Yücel, Serdar, Hüseyin Can, Barış, Mustafa Kılıç, Cüneyt
Yedekler: Erkan, Okay, Deniz
Takım Sorumlusu: Özgür Akagün
Turnuvanın final maçlarının ilkinde üçüncülük - dördüncülük için sahaya çıkan Gümrük ve Tav takımları karşılaşmada iyi oyunlarıyla maçı izleyenlerden beğeni topladılar. Karşılaşmanın ilk golü TAV takımından geldi. Kazanılan penaltı atışını takım kaptanı Hüseyin Can gole dönüştürerek takımını 1 – 0 öne geçirdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısında Gümrük takımı Ferhat Bıçak ile golü bularak skoru 1 – 1 yaptı.
Maç bu sonuçla tamamlanınca kazananı belirlemek penaltı atışlarına kaldı.
Atılan penaltı atışlarında Gümrük 5 penaltının hepsini gol yaptı. TAV takımı 1 penaltı atışından yararlanmadı.
Gümrükspor maçı penaltılarla 5 – 4 kazanarak turnuva üçüncüsü olurken TAV takımı turnuva dördüncülüğünü elde etti.
Şampiyonluk Karşılaşması
Hv. Meydan Komutanlığı: 1
DHMİ Güvenlik: 1
Maçın Hakemleri: Serdar Çakman, Hüseyin Açar, Selahattin Tireli
Hava Meydan Komutanlığı: Ahmet, Bestami, Ayhan, Eren, Mustafa, Ümit, Soner, Fatih, Hakan
Yedekler: Metin, Cenk, Kürşat, Tolga, Şener, Mehmet, Furkan
Takım Sorumlusu. Hakan Ceylan
DHMİ Güvenlik: Sercan, Murat, Ali Ahmet, Yıldıray, Mehmet, Mehmet Kurşun, Coşkun, Hilmi, Hasan Gül
Yedekler: Selçuk, Selim, Bekir, Fatih
Takım Sorumlusu: Kamil Meşeci
Geçen senenin iki finalist takımının şampiyonluk maçının başlama vuruşunu ünlü futbol yorumcusu eski futbol hakemi Erman Toroğlu yaptı. Geçen sene olduğu gibi bu yılki şampiyonluk maçını eski futbol hakemlerimizden Serdar Çakman yönetti. Yardımcılıklarını ise Spor Muhabiri Turnuva Hakemi Hüseyin Açar ile Selahattin Tireli yaptılar.
Geçen sene oynanan şampiyonluk maçını kazanan turnuva şampiyonu DHMİ Güvenlik şampiyonluk karşılaşmasında yine ilk golü atan takım oldu. Mehmet Kurşun’un ceza sahası içinden vurduğu sert şutu Hava Meydan Komutanlığı kalecisi Sercan elinden kaçırdı ve bu golle DHMİ Güvenlik maçta 1 – 0 öne geçti.
Hava Meydan Komutanlığı beraberlik golünü Mustafa Okal ile atarak skoru 1 - 1’e eşitledi.
Karşılaşma da her iki takımın oynadığı açık ve iyi oyun maçı izleyenlerden alkış aldı.
Maçın normal süresi beraberlikle tamamlanınca uzatmalara gidilmeden penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında Hava Meydan Komutanlığı 4 – 3’lük bir üstünlük sağladı ve maçı kazandı.
Bu yıl yapılan Milas Bodrum Havalimanı Kurumlar arası futbol turnuvasının şampiyonu Hava Meydan Komutanlığı Takımı oldu.
Ödül Töreni
Turnuvanın final maçları sonrasında ödül töreni düzenlendi. Milas Bodrum Havalimanı Başmüdürü ve Turnuva Komitesi Başkanı Vedat Atabek, Başmüdür Yardımcısı Hasan Tosun ve Turnuva Komitesi Sorumlusu Ersin Köksal’ın sunumlarıyla düzenlenen ödül töreninde dereceye giren ilk dört takıma kupaları verildi.
Turnuvanın final maçlarını Milas Kaymakamı Fuat Gürel, AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, Havalimanı Emniyet Müdürü Haluk Baş, Milas Garnizon Komutanı Vekili Ümit Mutlu, Gümrük Müdürü Mehmet Dama, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Yörükoğlu, TAV İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu, Meteroloji Müdürü Arif Erdoğmuş ve çok sayıda kurum amirleriyle sporseverler ilgiyle izlediler.
Turnuva Ödülleri
Turnuvanın ilk dört takımına kupaları verildi. Ayrıca turnuvanın hakemlerine teşekkür plaketleri, en centilmen takıma, en az gol yiyen kaleciye, turnuvanın gol kralına da kupaları verildi.
Turnuvaya renk katan Erman Toroğlu ve Serdar Çakman’a da özel teşekkür plaketlerinin verildiği ödül töreninde şampiyon takım Hava Meydan Komutanlığı’nın tüm sporcularına turnuva sponsoru tarafından birer uçak maketi hediye edildi.
Ödül Dağıtımı
Turnuva Şampiyonu: Hava Meydan Komutanlığı
Turnuva İkincisi: DHMİ Güvenlik
Turnuva Üçüncüsü: Gümrük
Turnuva Dördüncüsü: TAV
En Centilmen Takım: Çelebispor
En Az Gol Yiyen Kaleci: Ahmet Karaköse (Hava Meydan Komutanlığı)
Gol Kralı: Fatih Koçak(Hava Meydan Komutanlığı)
Turnuva Hakemleri: Hüseyin Açar, Selahattin Tireli, Bahadır Erdem