YOLLARDA DÜĞÜN, ARTIK MASAYA YATIRILSIN!..

Milas, artık eski, küçük Milas değil. Nüfusu günden güne artan, kocaman bir kent. Üstelik tarihi bir şehir olması nedeniyle, büyük kısmı SİT kapsamında olduğundan, yolları da dar olan ve genişletilmesi…

Milas Önder Gazetesi

Ve giderek artan bir sorun. Eski geleneklerimiz çerçevesinde, pek çok yurttaşımız, eskilerde, evlerin önlerindeki sokaklarda yaparlardı düğünlerini, düğün yemeklerini. Eskiden,  belki güzel de olurdu.. Ancak artık kent çok büyüdü ve o oranda da kozmopolitikleşti. Üstelik eskiden olduğu gibi o cadde ve sokaklarda tek katlı, iki katlı evler tarihe karıştı. Hepsinin yerinde 4-5 katlı apartmanlar var. O cadde ve sokaklardan gelip geçen, faydalanan insan sayısı kat be kat arttı. Üstelik, merkezdeki mahallelerden, yeni oluşan ve gelişen mahallelere geçiş de bu yollar üzerinden olduğundan, belediye bu yolların çoğunu tek yönlü yol haline getirdi ki, trafik aksamasın..

Ama gelin görün ki, hâlâ evlerin önündeki yollarda düğünler yapılmaya devam ediyor. Üstelik öyle ara sokaklarda falan değil, kentin en önemli, en işlek caddelerinde bile yapılabiliyor ve trafik kesilebiliyor.

Yıllardır gündeme gelen ve artık izin verilmemesi gerektiği söylenen bu uygulamaya, nedense bir çözüm bulunamadı şimdiye kadar. Zaman zaman dile getirdiğimiz bu konuyu tekrar gündeme getirmemizin nedeni, Cuma günü akşamı, 2. Çamlık Sokak olarak bildiğimiz, Zafer Caddesi’nin de bir düğün nedeniyle trafiğe kapatılması oldu. Evet, Tarım İlçe ve Kaymakamlık Konutu’nun önünden geçen cadde. Saat henüz 17:30 suları. Mesai bitimi, herkesin evlerine dönüş yaptığı bir saat. Sakarya ilkokulu önünden, Müştakbey Caddesi’ne girdik ve tek yön uygulaması olan Zafer Caddesi’ne sinyal verip girdik ki, önümüzdeki 4 aracın durduğunu farkettik. Ne oluyor, araç mı bozuldu falan darken, en öndeki aracın şoförünün, geri gidin işaretini gördük. Sonra bir farkettik ki, yaklaşık 150 metre ötede, yolun üzerine masalar sandalyaler atılmış.. Belli ki düğün var. Ancak, İsmetpaşa istikametine giden araçları taşıyacak bu tek yönlü yolun başında herhangi bir uyarı işareti, yönlendirme, vb. de yok. Yani bizim başımıza gelen, bizden sonrakilerin de başına gelecek!.. Müştakbey Caddesi zaten trafiği yoğun bir yol. Yaklaşık bir beş-altı dakika, tek tek bütün araçlar geri gelerek, bu arada Müştakbey’deki trafiği de tıkayarak, düğün nedeniyle kapalı yoldan geri çıkıp, başka yollardan gideceğimiz yere varmaya çalıştık.

Böyle bir saçmalık olamaz. Milas artık bu uygulamaları kaldırmıyor. Bu birincisi, ama belki daha da önemlisi, bu uygulama yapılacaksa bile, zabıtanın ya da trafiğin, burada önlem alması, yol kapatıldıysa, bunu işaretlemesi ve yönlendirme yapması gerekiyor.

Hiç biri yok!..

İyi de, bu kentin yönetimi ne yapıyor!.. İlgili birimleri bu işleri neden titizlikle takip etmiyor?

Artık değişen koşullar nedeniyle, kentin ritmine uymayan geleneklerimizi değiştirme zamanı geldi de geçti bile.

Kentin yönetimindeki herkesi, acilen bu konuyu çözmeye davet ediyoruz.