Yörüklerden fatura tepkisi

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, Milas Belediyesi sorumluluğundaki Toplantı ve Düğün Salonu’nun kullanımı için istenen ücrete tepki gösterdi. Açıklamasında, “Bizim faaliyetimiz Milas ve Milas’ı tanıtmak.” diyen Kiriş,…

Milas Önder Gazetesi

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, Milas Belediyesi’nin su faturalarına yansıyan katı atık toplama bedeli ile Toplantı ve Düğün Salonu kullanım bedeline yaptığı zamma tepki gösterdi. Dernek tarafından Milas’ın tanıtımı için yapılan ücretsiz etkinliklerde salon kullanımı için belediyenin 2 bin 750 TL+KDV ücret istemesine tepki gösteren Kiriş, aralık ayında yapılan mecliste oybirliği ile kabul edilen katı atık ücret tarifesinin de tekrar değerlendirilmesini istedi. Mecliste, daha önce 50 lira 50 kuruş olan tarife, 125 TL’ye çıkarılmıştı…

Dernek binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, derneğin tek gelir kaynağının bağışlar olduğunun altını çizerek, maddi olanaksızlıklara rağmen Milas’ın tanıtımı için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Kiriş, “Yılda en az 2 faaliyet gerçekleştiriyoruz. 2025 yılının ilk etkinliği ise 28 Nisan’da yapılacak. Bu nedenle Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu için belediye yetkilileriyle görüştüğümüzde, salonların artık derneklere de ücretli hale getirildiğini öğrendik. 2025 yılı için gecelik 2 bin 750 TL + KDV istendi. Meclisten çıkan kararda, notlar kısmında dernekler ile şehit ve gazi ailelerine yüzde 75 indirim yapılacağı yer almakta. Öte yandan dernekler ile  şehit ve gazi yakınlarına yüzde 75 indirim yapılırken, salonların siyasi partilere ücretsiz kullandırılacağı belirtiliyor. Tarifeleri incelediğimizde; gün, salon, ışık ve ses için farklı ücretlendirme yapıldığını görüyoruz. 2011’den bu yana yaptığımız her türlü faaliyette belediyeye bir ücret ödemedik. Çünkü bizim faaliyetimiz Milas ve Milas’ı tanıtmak. Bu durumu meclisimizin gözden kaçırdığını değerlendiriyorum. Gözden geçirilmesini isteyeceğiz.” dedi.

 

Kiriş ayrıca, Milas Belediye Meclisi’nce aralık ayında kabul edilen ve su faturaları aracılığıyla tahsil edilen katı atık toplama bedeline de tepki gösterdi. Hiçbir atıkları olmamasına rağmen su faturalarına aylık 125 TL yansıtıldığını belirten Kiriş, birçok dernek ve esnafın benzer durumdan rahatsızlık duyduğunu söyledi. Kiriş, zammın aşırı olduğunu düşündüğünü belirterek, kararın yeniden gözden geçirilmesi talebiyle başvuruda bulunacağını belirtti.