1 - 2 Temmuz’da Güllük’te yapılacak

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

1 - 2 Temmuz’da Güllük’te yapılacak

Ülkemizin, 1 Temmuz 1926 tarihinde, bağımsız bir ülke olmasının başta gelen ölçütlerinden olan ‘kabotaj hakkı’nı kazanmasının 91. yıldönümünde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Güllük’te Deniz Şehitlerini Anma ve Kabotaj Bayramını Kutlama / Deniz Şenliği etkinlikleri düzenlenecek.

Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi ve Güllük Liman Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği etkinlik programında Deniz Şehitlerini anma etkinliklerinin yanısıra konserler, yarışlar ve yarışmalar yapılacak.

 

1 Temmuz 2017 Cumartesi

1 Temmuz Cumartesi saat 10’da Güllük’te Atatürk büstüne çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşımızın okunması ile başlayacak etkinliğin açılış konuşması Güllük Liman Başkan Vekili Mustafa Çankaya tarafından yapılacak.

Liman Başkan Vekili Çankaya’nın konuşmasının ardından halk oyunları ekibi tarafından bir gösteri sunulacak. Protokol daha sonra tekne ile Güllük Körfezi’ne açılarak ‘Deniz Şehitlerinin anısına’ denize çelenk bırakacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca Milas İlçe Müftülüğü tarafından saat 12.30’da Güllük Camii’nde Deniz Şehitleri için mevlit okutulacak.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkilik programının akşam bölümü, saat 20’de düzenlenecek Kortej yürüyüşü ile başlayacak. Milas Belediyesi Güllük hizmet binası önünden başlayacak yürüyüş bando eşliğinde yapılacak.

Kortej yürüyüşünün ardından, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Milas Belediyesi tarafından Güllük Futbol Sahasında düzenlenecek konser programına geçilecek. Saat 21’de Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfonik Kent Orkestrası’nın konseriyle başlayacak olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Deniz Şenliği konser etkinliği, Hakan Altun konseriyle sona erecek.

 

2 Temmuz 2017 Pazar

91. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı anma - kutlama programı, 2 Temmuz Pazar günü geleneksel deniz yarışları/yarışmaları ile sürecek.

Deniz Şenliği; Yüzme, Denizden Tabak Çıkartma, Tekne ve Yağlı Direk gibi yarış ve yarışmaların ardından yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

 

Davet

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Deniz Şenliği etkinliklerine tüm halkımızı davet etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık