‘1 Eylül Barış Günü’nde Güllük’te ...

Gülçin ERŞEN -

‘1 Eylül Barış Günü’nde Güllük’te ...
  • 07 September 2016, Wednesday 6:33

Bu yıl da Güllük’teki tek “Barış Günü” etkinliğini Milas Belediyesi’nin katkılarıyla Alevi Derneği düzenledi. Güllük Alevi Kültür Derneği’nin kurulduğundan beri her yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir konser etkinliği düzenlemesi artık gelenekselleşti. Konsere Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat ve CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve kalabalık bir halk topluluğu izleyici olarak katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Canan Seçkin, konukları Hacı Bektaş Veli’nin “Sevgi varken nefret niye / Kardeşlik varken didişmek niye / Hoşgörü varken bağnazlık niye / Özgürlük varken tutsaklık niye / Adalet varken haksızlık niye” sözleriyle selamlayarak şunları söyledi:

“Güllük Alevi Derneği olarak, yüreği kin, dili öfke, kulakları barış ve sevgiye sağır olan savaş çığırtkanlarına sesleniyoruz: Yaradılanı yaradandan ötürü seven, hakkı insanda gören bizler için hiçbir ölüm diğerinden kutsal, diğerinden vahim değildir. İnadına barış, insanların kardeşçe yaşayacağı laik, demokratik, özgürlükçü, barışçıl bir Türkiye istiyoruz... ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışında ısrar ediyoruz.”

Kerbela’dan bu yana katledilen tüm canlar, savaşlarda yitirilen insanlarımız ve insanlık adına saygı duruşu yapılmasından sonra Dernek Başkanı Tahsin Piliç, 1 Eylül Barış Günü’nün tarihçesi hakkında bilgi verdi, şiirler okudu. Alevi Dedesi Kasım Erdoğan’ın barış çağrısında bulunduğu konuşmasının ardından sanatçılar Hüseyin Akkuş, Ünal Yürük, Ali Çakır sahne aldılar.

İzleyicilerden beğeni toplayan konser sırasında, halaylar da çekildi.

Etkinliğin sonunda, sanatçılar, dernek yönetimi ve konuklar hep birlikte Pir Sultan Abdal’ın “Gelin Canlar Bir Olalım” deyişini okudular.

(5 Eylül 2016 / Güllük)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık