1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle ‘Barış mesajları’

ÖNDER Haber –

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle ‘Barış mesajları’
  • 01 September 2016, Thursday 6:59

Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü ...

Dünya Barış Günü dolayısıyla gazetemize ulaşan mesajlar şöyle ...

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 1 Eylül Dünya Barış Günü için yayınladığı mesajda, Türk Milleti olarak “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olan şanslı bir millet olduğumuzu anımsatıp ülkemizde, dünyamızda kalıcı barışın sağlanması için herkese büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, “Ülkemizde ne yazık ki hain terör olayları yaşanmakta, masum vatandaşlarımız, askerlerimiz, polislerimiz şehit olmaktadır. İnsanların en mutlu anlardan biri olan düğünlere bile terör olaylarını alet eden hainler 54 vatandaşımızı, çocuklarımızı ne yazık ki bizden almıştır. Terörün dili, ırkı, dini, mezhebi, ülkesi, milleti olmaz. Hangi coğrafyada yaşanırsa yaşansın terör olayları, savaşlar son bulmalı, insanların özgürce yaşayacağı mutlu bir dünya inşa etmeliyiz. Masa başında savaşlara, sınırlara karar verenler, Ortadoğu’yu savaş alanına çevirerek bu işi sektör haline getirenler, barışı bütün coğrafyaların ana dili yapmalı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” cümlesini örnek almalıdır. 1 Eylül Dünya BARIŞ Günü’nün rengarenk uçurtmaların barış güvercinleri ile birlikte mavi gökyüzünü süslediği, sokakların çocuklara oyun alanı olduğu, düğünlerde hep birlikte kol kola halayların çekildiği, barış türkülerinin hep bir ağızdan söylendiği günleri getirmesini diliyor, Barış Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu

1 Eylül Dünya Barış Günü’ne, bir kez daha savaş ortamında ve geleceğimiz açısından oldukça endişe biriktirdiğimiz bir sürecin sonrasında giriyoruz.

Ülkemizde süren çatışmalı ortamın ve Suriye başta olmak üzere bölge ülkelerinde süren savaştan dolayı hayatını kaybeden insanların anısını ve yakınlarını kaybeden, katliamlar yaşayan insanların acısını yüreğimizde hissediyoruz.

Dünya Barış Günü’nde ülkemizde, barışın diliyle ve kardeşliğin umuduyla konuşmak isterdik ama her geçen gün gelen acı haberler, ölümler ve bombalar, barışı daha uzak hale getiriyor.

Toplumsal barışa ve kardeşliğe karşı atılan kurşunlar, bombalar ve saldırılar karşısında durmak insani ve vicdani bir görevdir.

Şiddet yoluyla insanlarımızın yaşam hakkının ellerinden alınması asla kabul edilemez. Bugün gerek bölgemizdeki gerekse ülkemiz içindeki sorunların çözümünde, şiddetin, bombaların, kurşunların, demokratik siyasetin yerini almasına sonuna kadar karşıyız.

DİSK Genel-İş olarak ülkeyi saran ölüm, saldırı ve şiddet olaylarının son bulmasını ısrarla vurguluyor, demokrasi ve barış ikliminde yaşamak istiyoruz.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nün bir başlangıç olmasını umut ederek, ülkenin hiçbir noktasında artık tek bir patlama ve ölüm haberi duymak istemiyoruz.

Barış içinde, bir arada ve kardeşçe yaşayacağımız günlerin umuduyla, demokratik siyasetin egemen olduğu bir gelecek için herkesi yan yana durmaya davet ediyoruz. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık