10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Milletvekili M.Yavuz Demir ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün birer yazılı mesaj yayınladılar.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Vali Civelek’in mesajı şöyle:

Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerimizinekonomik, sosyal, kültürel ve toplumsal hayata onurlu ve etkin bir şekilde katılmaları amacıyla hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve devlet hizmetlerinde kaydedilen gelişmeler oldukça önemlidir.

Engelli bireylerimize ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak, yaşam standartlarının iyileştirilmesini sağlamak ve her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir, sorumluluğudur.

Bu düşüncelerle Engelliler Haftasının toplumsal farkındalığı arttırmasını temenni eder, tüm engellilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir yaşam dilerim.”

Yavuz Demir’den 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

AKP Muğla Milletvekili M.Yavuz Demir, Engelliler Haftası nedeniyle yayınladığı yazılı mesajda, şunları belirtti:

“Engelli vatandaşlarımızın hakları ve taleplerine olan farkındalığı artırmak için 10-16 Mayıs Engelliler Haftası oldukça büyük önem taşımaktadır.

Engellilik, vücut fonksiyonları düzgün olan her bireyin her an başına gelebilecek hayatın olağan akışı içinde bir durum olarak görülmelidir. Bu nedenle engelli bireylerimiz toplumumuzun vazgeçilmez, sağlıklı bireylerin de kendilerini sorgulamaya yol açması gereken unsurlarındandır.

Engelli bireylerimizin günlük yaşamda ya da geleceklerine dair her türlü kolaylığı sağlamak bizlerin temel görevidir. Bu anlamda devletimiz üzerine düşeni her geçen gün geliştirerek yapmakta, engelli bireylerimizin ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için yeni projeler üretilmektedir. Özellikle Muğlamızda çok büyük başarılara imza atan engelli kardeşlerimiz bizleri ve ailelerini gururlandırmaktadır.

Toplumumuzda engellilerimize bakış açısı her geçen memnuniyet verici düzeyde iyileşmektedir. Bunda, basın organlarının ve sosyal medya kullanıcılarının da son derece önemli katkıları vardır.

Her engelli bireyi, yardıma ihtiyaç hisseden herkesin yanında olan bir toplumun mensubu olmaktan mutluluk duyduğumu belirtiyor, başta Muğlamızda yaşayan engelli bireylerimizin, ailelerinin, engelli bakım hizmetlerinin her dalında çalışan arkadaşlarımızın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutluyorum.”

Başkan Gürün’den Engelliler Haftası mesajı

Yaşamın her evresinde tüm yurttaşların eşit imkanlara ve haklara sahip olması gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, doğuştan veya sonradan bir engeli olan vatandaşların sevgi ve hizmetlerle aşılan engeller sayesinde toplumsal hayatta daha fazla görünür olarak yaşamını sürdüreceğini söyledi.

Başkan Gürün; “Sevgiyle, hoşgörüyle ve hizmetlerimizle engelsiz bir Muğla için çalışıyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde ve Muğlamızda engelli vatandaşlarımız için sosyal hayatın her evresinde sevgi ve hizmetlerimizle engelleri kaldırmak, engelsiz bir şehir yaratmak yerel yönetimler olarak bizim ve devletimizin görevidir. Engelli bir bireyin meslek sahibi olması, evinden işine gitmesi, sağlık hizmetlerinden kesintisiz yararlanabilmesi, sosyal aktivitelerde yer alması, spor yapabilmesi için engelsiz bir şehir ve olanaklar yaratılmalı, onların toplumsal hayatta daha fazla görünür olması, kendilerini özgür ve huzurlu hissedebilmeleri için tüm hizmetlerde engelli vatandaşlarımız düşünülmelidir. Bu anlayış ve düşünce ile yola çıkan Büyükşehir Belediyemiz engelsiz bir Muğla yaratmak, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta daha fazla var olması için Türkiye’de ilk kısa Mola Hizmeti, Engelli Nakil Araçları hizmeti, evde bakım, engelsiz plajlar, ulaşımda engelli rampalı araçları, engelleri sporla aşıyoruz etkinliklerini hayata geçirdi. Özellikle engelli bireye sahip, tüm vaktini engelli evladı için harcayan annelerimizi de düşünerek Türkiye’de İlk Kısa Mola hizmetini Menteşe ilçemizde daha sonra Fethiye ve Milas ilçemizde hayata geçirdik. Canlarından daha değerli evlatlarını bir saniye bile olsun gözünün önünden ayırmayan fedakar annelerimizin sosyal hayatına, özel işlerine zaman ayırması için kurduğumuz Kısa Mola Merkezi’mize evlatlarını uzman personelimiz gözetimine gönül rahatlığı ile bırakmalarını sağladık.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda sevgi, hoşgörü ve hizmetlerle tüm engellerin ortadan kalktığı, toplumsal hayatta engelli, engelsiz ayrımı olmadan herkesin yerini aldığı, mutlu, umutlu günler diliyor, özellikle engelli evladına tüm vaktini ayıran fedakar annelerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık