10 bin kişiye ‘Deprem Farkındalık Eğitimi’

Adem KANKAYNAR -

10 bin kişiye ‘Deprem Farkındalık Eğitimi’

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu arasında imzalanan protokol gereği ilçemizde; öğrenci, öğretmen ve kurum çalışanları başta olmak üzere 10 bin kişiye ‘Deprem Farkındalık Eğitimi’ veriliyor.

Düzenlenen eğitim kapsamında yaklaşık 10 bin kişiye eğitim verilmesi planlanırken, ilçemizdeki 157 eğitim kurumunun; afet yönetimi ilkeleri çerçevesinde planlama ve hazırlık çalışmalarını tamamlaması, bu okulların öğrencileri, öğretmenleri, idari personeli, çalışanları ve velileri için güvenli bir çevre oluşturma, eğitim kurumlarının afet ve acil durum planlama kapasitelerini artırma ve tüm afet ve acil durumlarda eğitim sürekliliğinin sağlanması gibi konular aktarılacak.

İmzalanan protokol sonrası eğitimlere başlanırken, İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur’un; deprem öncesinde yapılması gerekenler, deprem sırasında neler yapılmalı ve nasıl davranmalı, deprem sonrası için yapılacakların planlanması gibi birçok konuyu uygulamalı olarak anlatmasının, uygulamalara katılımcıları da katarak, bizzat onlar üzerinden örnekler vermesinin, eğitimin verimliliğini arttırdığı belirtiliyor.

 

“Korkmak yerine,

önlem alınması gerek”

İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur, yaşadığımız bölge başta olmak üzere ülkemizin büyük bir bölümünün birinci derece deprem kuşağında olduğuna vurgu yaparak; “Bunu söylediğimizde insanlar gerçekten korkuyor. Aslında biz uzmanlar, bunları korkulsun diye söylemiyoruz. Bilinen bir söz vardır: ‘deprem değil, ihmaller insanı öldürür’ diye… İşte bu ihmallerin ortadan kaldırılması, deprem öncesi ve sonrası için insanların planlama yapması ve bir deprem anında nasıl davranılması gerektiğini tam anlamıyla kavramamız ve en kolay haliyle tedbir almamız gerekiyor. İşte bu eğitimlerin amacı da budur. Burada anlatılanları dinleyip de sonra hiçbir şey yapmamak, insan hayatına mal olacak ihmallerin başlangıcıdır” deyip geçmişten günümüze ülkemizde meydana gelen depremlerden örneklerle sunumunu sürdürdü ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık