10. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu 4 - 5 Ağustos’ta yapılacak

Önder Haber/Melih Kaşkar

10. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu 4 - 5 Ağustos’ta yapılacak

Bu yıl Türk Arkeolog Prof. Ramazan Özgan ve İsveçli Arkeolog Prof. Dr. Pontus Hellström'ün onuruna yapılacak sempozyumun ana teması “Karia'nın sikkeleri” ... İki gün sürecek sempozyumda Türk, İtalyan, Fransız, Alman ve İsveçli arkeologlar çeşitli bildiriler sunacaklar …

Milas'ta antik çağın savaşçı kavmi Karialıların kültürünü araştırmak amacıyla yapılmakta olan Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu'nun 10'uncusu 4 - 5 Ağustos'ta yapılacak.

Bu yıl, Türk Arkeoloji Profesörü Ramazan Özgan ve İsveçli Arkeoloji Profesörü Pontus Hellström'ün onuruna düzenlenecek olan sempozyumun ana teması “Karia'nın sikkeleri” olarak belirlendi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Mimarlar Odası Milas Temsilciliği’nin ev sahipliğinde yapılacak Sempozyumda Türk, İtalyan, Fransız, Alman ve İsveçli arkeologlar, Karia sikkeleri veya Karia kültürü ve arkeolojisi hakkında çeşitli bildiriler sunacaklar.

Tarihte, başlarındaki savaş tulgalarına ilk kez at kuyruğu şeklinde sorguç takan, kalkanlara yine ilk kez kulp takıp dış yüzeylerini boyalarla ve çeşitli figürlerle süsleyen savaşçı Karialıların kültürünü araştırmak amacıyla her yıl ilçemizde düzenlenmekte olan ‘Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’nun 10'uncusu 4 - 5 Ağustos Cuma ve Cumartesi günleri yapılacak.

Karia uygarlığının ve Beylikler döneminde Menteşe Beyliğinin başkentliğini yapan Milas'ta düzenlenecek sempozyum, bu yıl Karia arkeolojisine çok değerli katkılarda bulunan Türk Arkeolog Prof. Ramazan Özgan ve Karialıların Milas yakınlarındaki kutsal kenti Labranda'da yıllarca çalışan İsveçli Arkeolog Pontus Hellström'ün onuruna düzenlenecek.

Sempozyumda, aralarında Türk, İtalyan, Fransız, Alman ve İsveçli Arkeologların olduğu 24 arkeolog bildiriler sunacaklar.

Önceki yıllarda olduğu gibi yine Milas Milashan Otel'de yapılacak olan sempozyum 4 Ağustos Cuma günü saat 10’da başlayacak ve 17.00'ye dek sürecek. Sempozyum 5 Ağustos Cumartesi günü de aynı saatler arasında yapılacak ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık