Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

100 Yaş Evi üyelerine gezi ve kültür sanat aktiviteleri devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 60 yaş üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımlarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla oluşturularak geçtiğimiz yıl Nisan ayında faaliyete başlayan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde, üyelere yönelik olarak gezi ve kültür sanat etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamında 100 Yaş Evi üyelerine yönelik olarak Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia ve Lagina Antik Kentlerine gezi düzenlendi.

100 Yaş Evi üyelerine gezi ve kültür sanat aktiviteleri devam ediyor

100 Yaş Evi üyesi 68 vatandaşın ilk durağı Yatağan ilçesi sınırları içerisinde yer alan, UNESCO’nun Dünya Miras Geçici Listesi’ne aldığı Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu beylikleri, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde de önemini sürdüren ve dünyanın en büyük mermer kenti olan Stratonikeia Antik Kenti oldu. Görevli arkeologlar ile Stratonikeia Antik Kentini dolaşan üyeler, her yıl gün yüzüne çıkarılan yeni eser ve yapıları görme fırsatı buldu. 
Ay Tanrıçası Hekate’nin Evi: Lagina Antik Kenti
100 Yaş Evi üyelerinin Stratonikeia Antik Kenti’nden sonraki durağı ise yine Yatağan ilçesi sınırları içerisinde yer alan Lagina Antik Kenti oldu. Stratonikeia Antik Kentinin kutsal alanı olan Lagina Antik Kentini arkeologlar eşliğinde gezen üyeler burada propylon (anıtsal giriş kapısı), kutsal yol, altar (kurban ve sunak yeri), peribolos (kutsal alanı çevreleyen duvar), Dorik Stoalar ve Hekate Tapınağını gezerek bilgi sahibi oldu. 
‘Osman Hamdi Bey’in Türk Müzeciliğine ve Sanata Katkısı’ konulu söyleşi 
Stratonikeia ve Lagina Antik Kenti gezilerinden sonra 100 Yaş Evi üyelerine Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük Mahallesinde bulunan Bozüyük Kültür Evi’nde Muğla Sanatseverler Derneği Başkanı Sadettin Özbek koordinatörlüğünde Osman Hamdi Bey’in Türk Müzeciliğine ve Sanata Katkısı konulu bir söyleşi düzenlendi. Halkın da katılım sağladığı etkinlikte Osman Hamdi Bey’in müzecilik üzerine çalışmaları, Lagina Kazıları ve eserlerine dikkat çekildi. Etkinlik sonunda 100 Yaş Evi üyeleri gezi, kültür ve sanat aktivitelerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis