11. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu yarın başlıyor

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

11. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu yarın başlıyor

Bu yıl 11’incisi yarın başlayacak olan “Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu” yarın ve öbür gün Milashan Otel’de yapılacak.Sempozyumun bu yılki ana teması “Karia’da Mimarlık” olarak belirlendi.

Her yıl Karia arkeolojisine emek veren arkeologlara adanarak düzenlenmekte olan sempozyum bu yıl Prof. Dr. Ahmet Adil Tırpan ile İtalyan Arkeolog Prof. Dr. Raffaella Pierobon Benoit’in onuruna düzenleniyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Mimarlar Odası Milas Temsilciliği’nin işbirliğinde, her yıl Olcay Akdeniz tarafından düzenlenmekte olan Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumlarının bu yıl 11’incisi düzenleniyor. Sempozyum, 10 / 11 Ağustos Cuma ve Cumartesi günleri Milas’ta, Milashan Otel’de yapılacak ve her iki gün saat 10’da başlayacak.

 

Sempozyumda, Muğla, Aydın ve Denizli illerinin büyük bir bölümünü kapsayan Karia bölgesinde araştırmalar ve arkeolojik kazılar yapmakta olan Türk, İtalyan, Alman, Fransız ve ABD’li 26 arkeolog sunum yapacaklar.  Sempozyuma Milas ve Aydın Arkeoloji Müzeleri de birer sunumla katılacaklar.

Katılımcı ilgisi giderek artıyor

Öte yandan; dünyada ve Türkiye’de aynı ilçede böylesine geniş ve uluslararası bir katılımla bu kadar uzun süredir düzenli olarak yapılmakta olan tek bilimsel çalıştay olan Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumlarına her yıl katılımcı ilgisi daha da artıyor.

Geçen yıl 22 bildirinin sunulduğu sempozyuma bu yıl 32 başvuru oldu ve zaman darlığı nedeniyle sunum sayısı 26 olarak donduruldu.Sempozyumda bu yıl; Muğla, Aydın ve Denizli illerinin büyük bölümünü kapsayan antik çağın Karia bölgesinden kazı başkanları ile birçok üniversitenin arkeoloji bölümünden bölüm başkanları ve öğretim üyeleri de katılacaklar ve sunumlar yapacaklar.

Sempozyum gezisi bu yıl sunum yoğunluğu nedeniyle yapılamıyor

Dünyada ve Türkiye’de bir ilçede böylesine geniş ve uluslararası katılımlı olarak her yıl düzenli bir şekilde yapılmakta olan tek sempozyum olan Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumları programları kapsamında her yıl yakın çevredeki bir antik kente yapılmakta olan sempozyum gezisi bu yıl, sunum başvurularının yoğunluğu nedeniyle programdan çıkarıldı.

Destek-İşbirliği-Sponsorluk

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Mimarlar Odası Milas Temsilciliğinin desteği ve işbirliğinde yapılmakta olan Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’na bu yıl BP’nin Milas Bayii Mehmet Mehlül Zenger Petrol Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti de sponsor olarak destek veriyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık