“12 CHP’li Başkandan 12 Eylül’e Başkaldırı”

ÖNDER Haber / A. Coşkun EFENDİOĞLU -

“12 CHP’li Başkandan 12 Eylül’e Başkaldırı”

Muğlalı Gazeteci, Yazar Halil Eğriboyun, 12 Eylül darbesi döneminde 12 CHP’li Başkanın 12 Eylül’e karşı başkaldırısını, 37 yıl sonra kitaplaştırdı.

Türkiye’nin o yıllarda içinde bulunduğu durumu ve CHP içindeki gelişmeleri de 12 Eylül öncesinden başlayarak ele alan, hatırlatmalar yapan ve darbe sonrası parti kapatıldıktan sonra, darbeye karşı direnişin başlatılmasında ve partinin yeniden örgütlenmesi sürecinde öncü konumda olan insanların, o dönem yaşadıklarını, yarı belgesel bir biçimde anlatan kitap, özellikle CHP çevrelerinde ilgi gördü.

Uzun yıllardır yapılmayan bu türden bir çalışmayı, emekli olduktan sonra ele alan ve kitaplaştıran Halil Eğriboyun, Siyah/Beyaz yayınlarından çıkan kitabını, 15 Ağustos Salı günü CHP Milas İlçe binasında imzaladı.

Önceki gün saat 13’te CHP ilçe binasında CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milletvekili Akın Üstündağ’ın da katıldığı ve kısa birer konuşma yaptıkları imza gününde, Halil Eğriboyun da kitabı yayınlamaktaki amacını, partililerle paylaştı.

Halil Eğriboyun daha sonra, aralarında Akın Üstündağ, Muhammet Tokat ve Suat Özcan’ın da bulunduğu partili yurttaşlara kitaplarını imzaladı.

Gazeteci arkadaşımız Halil Eğriboyun, daha sonra gazetemizi de ziyaret ederek hem kitabını imzaladı, hem de önümüzdeki haftalarda tekrar ilçemize gelerek, okuyucularına kitaplarını imzalayacağını belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık