120 küçükbaş hayvan genç çiftçilere teslim edildi

Oktay ÇAYIRLI -

120 küçükbaş hayvan genç çiftçilere teslim edildi

Bakanlar Kurulu kararıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 2016 yılında uygulamaya konulan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi’ çerçevesinde ilçemizde ikamet etmekte olan 3 genç çiftçiye, kişi başına 38 koyun ve 2’er adet koç olmak üzere toplam 120 küçükbaş hayvan hibe edildi…

Bakanlar Kurulu kararıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 2016 yılında uygulamaya konulan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi’ çerçevesinde ilçemizde ikamet etmekte olan ve projeden yararlanmaya hak kazanan 3 genç çiftçiye, dün sabah Labranda Bulvarı üzerndeki Milas Belediyesi Hayvan Pazarı’nda küçükbaş hayvanları teslim edildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın da katılımıyla düzenlenen törende hayvanlarını teslim alan genç çiftçiler, yetkililere teşekkür ederken, yapılan çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürü Eşref Arslan, “Bakanlar Kurulu kararıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 2016 yılında uygulamaya konulan “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi projesi çerçevesinde ilçemizden projeden yararlanmaya hak kazanan 32 genç çiftçimizden 5’i Arı Yetiştiriciliği, 3’ü Koyun Yetiştiriciliği, 1’i Kıl Keçisi ve 23’ü Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği olarak belirlenmişti. 23 aileye büyükbaş, 5 aileye arıcılık ve 1 aileye kıl keçisi dağıtımını gerçekleştirdik. Bugün ise 3 aileye koyun teslim ediyoruz. Projede; tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlandı. Genç çiftçiler proje uygulanmaya başladıktan sonra en az 3 yıl hayvancılık faaliyetini devam ettirecekler. Proje kapsamında alınan hayvanlar bu süre içerisinde satılamayacak veya başkasına devredilemeyecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kamyonlarla ilçemize getirilen küçükbaş hayvanlar, kura çekimleriyle sahiplerine teslim edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık