13. Melih Cevdet Anday Anma Günleri’nde Muhteşem Tolga Çandar Konseri..

ÖNDER Haber / A.Coşkun EFENDİOĞLU

13. Melih Cevdet Anday Anma Günleri’nde      Muhteşem Tolga Çandar Konseri..

Milas Belediyesi tarafından Ören Mahallesinde bu yıl 13.’sü düzenlenen Melih Cevdet Anday anma günleri düzenlenen törenle start aldı.

Ören mahallesinde bulunan Atatürk heykeli önünde  saat 18:00’da düzenlenen çelenk sunumu,saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinliklerin ilk etabı Melih Cevdet Anday anıtı önüne çiçek sunumu ile son buldu. Düzenlenen törene Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan yardımcıları Zeynep Çınar,  Karagöz, Belediye meclis üyeleri, Melih Cevdet Anday’ın eşi Suna Anday, Jüri üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Melih Cevdet Anday Anıtı önünde kısa bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Melih Cevdet Anday’ı  özlem ve saygı ile anıyorum. Bu çerçevede hazırladığımız iki günlük etkinlik başladı.Katıldığınız için herkese teşekkür ediyorum. Benim anlatamayacağım kadar çok yönlü ve büyük bir üstadı anıyoruz. Her yıl onun başka bir uzmanlık alanı, başka bir konusunda yarışma  düzenleyip ödül veriyoruz.

 

 

Bu sene şiir dalında yarışma düzenlendi ve etkinliğin ikinci gününde kazananlara ödülleri takdim edilecek. Biz hem edebi kişiliği hem de Türk aydınlanmasına  yapmış olduğu katkılar itibari ile saygı duyduğumuz ve bu anlamda da aynı belde içerisinde  aynı havayı koklamak aynı suyu içme imkanı bulduğumuz ve kendimizle çok özdeşleştirdiğimiz bir dehayı gönlümüzde  yaşatıyor, bu günlere ve bundan sonra gelecek nesillere  aktarmaya ve anlatmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda bu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Melih Cevdet Anday’ı büyük bir saygı ve hürmetle anıyorum” dedi.

 

Daha sonra, Jüri üyelerinden Ataol Behramoğlu ve merhum Melih Cevdet Anday’ın eşi Suna Anday’la birlikte Anıt’a bir buket çiçek koyan Başkan Muhammet Tokat, sözü Ataol Behramoğlu’na bıraktı. Türk şiirinin efsane şairlerinden ve bu yılki jüri ekibinin başkanı olan şair Ataol Behramoğlu, Melih Cevdet Anday adına düzenlenen bu etkinliklerin, bu yıl 13.’sünü kutlamaktan büyük bir gurur ve onur duyduğunu belirtti. Yıllar önce eşiyle birlikte Ören’e tatil için geldiklerinde, bulundukları alanda bir Melih Cevdet Anday heykeli olduğunu gördüklerinde çok şaşırdıklarını, araştırdıklarında, Melih Cevdet Anday’ın son dönemlerinde Ören’de olduğunu öğrendiklerini belirten Behramoğlu, “o zamanki Belediye Başkanımız Kazım Bey’le otururken, sizin burada un var, şeker var, her şey var, neden bunu değerlendirmiyorsunuz?” diye sorduğunu ve Melih Cevdet Anday’ı anma etkinliklerinin, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Cumhuriyet Gazetesi yöneticileriyle de konuşulduktan sonra, Belediye işbirliğinde başladığını belirtti ve bundan sonraki kutlamalarda, ülkemiz ve dünya edebiyat dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Melih Cevdet Anday’ı, özellikle gelecek kuşaklara, şiiri, romanları, tiyatro eserleri ve düşünceleriyle tanıştırmanın en büyük hizmetlerden biri olacağının altını çizdi.

 

Çiçek sunumunun ardından etkinliklerin ikinci etabında sahneye çıkan  Türk Halk Müziği’nin usta yorumcusu Tolga Çandar, Örenli vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Çandar konserinde, Türkiye’nin ve yöremizin sevilen türkülerinden oluşturduğu repertuarını dinleyenler ile beraber seslendirdi.Konser esnasında Çandar’ın seslendirdiği türkülere vatandaşlar da oyunları ile eşlik etti.

Konser finalinde, sahneye davet ettiği Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Belediye Başkan Yardımcılarıyla birlikte İzmir Marşını seslendiren Çandar’a vatandaşlar ayakta eşlik etti.Konser sonunda Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Çandar’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Etkinliğin ikinci günü olan 2 Eylül Pazar günü saat 20:30 da ödül töreni düzenlenecek ve ardından usta şair Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin Ören’li sanat severlere şiir ve gitar resitali sunacak. İkinci günlel ilgili haberimizi Salı günkü gazetemizde bulabilirsiniz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık