“132 mahallenin 120’sinden vergi alamıyoruz”

Oktay ÇAYIRLI –

“132 mahallenin 120’sinden vergi alamıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanlığı ve ilimiz genelindeki tüm ilçe örgütü yöneticilerinin katılımıyla ilçemizde değerlendirme toplantısı düzenlendi… Muğla’da ilk kez merkez ilçe dışında bir ilçede bir araya gelen parti yöneticileri, toplantı öncesinde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı, Milas Kaymakamı Fuat Gürel’i, CHP Milas İlçe Örgütü’nü ve bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, ilçemizdeki tarihi alanları gezme fırsatı buldular… Başkan Tokat’ın makamında gerçekleşen ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, “Milas Belediye Başkanı olarak sizler bizlerin gurur kaynağı oldunuz. Sizleri görmekten, çalışmalarınızı izlemekten çok keyif alıyoruz. Başarılı çalışmalara imza atıyorsunuz” dedi…

 

İl ve İlçe Başkanları Milas’ta

Daha önce Muğla merkezde düzenlenen toplantılarda bir araya gelen CHP il ve ilçe yöneticileri bundan sonra toplantılarını ilçelerde gerçekleştirme kararı aldılar. Alınan bu kararın ardından ilk toplantı dün ilçemizde gerçekleştirildi.

Toplantıya katılmak üzere ilçemize gelen CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları saat 11.30’da Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ettiler. CHP heyetini Başkan Tokat’ın yanısıra Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ile Faik Karagöz, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, CHP’li Milas Belediye Meclis Üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

 

Heyecan verici

CHP’li başkanları makamında ağırlayan Başkan Tokat, kendisi için heyecan verici bir tablo olduğunu söyleyerek, “Gözünü CHP’de açmış bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, il başkanımız ve ilçe başkanlarımızı makamımızda bu tabloda görmek benim için heyecan verici bir şey. Hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.

 

Maaş ödemekte zorlanan bir konumdayız

“Hepimiz bu ülkenin duyarlı, özverili yurttaşlarıyız. Birçoğumuz sadece bu gerekçe ile CHP’de siyaset yapıyoruz. Bunun sorumluluğu, bu temsil makamının bize verdiği görevlerle birleşince yükümüzün çok ağır olduğu gayet aşikar” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Tokat, “Ama gerek ilçe gerek il düzeyinde böylesine duyarlı ve çalışkan, insani yönleri gerçekten üst seviyede bir siyaset ailesiyle birlikte çalışıyor olmak, bu yükü ve bu sorumluluğu hafifletiyor. Milas Belediyesi olarak bizim üstümüzdeki parti büyüklerimizin görüş ve önerileri doğrultusunda, buranın bize emanet edilmiş bir alan olduğu düşüncesiyle halkımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek ve Milas’ın tarihinde bir dönüm noktası yaratmak, bize olan güveni boşa çıkarmamak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin getirdiği tablo içerisinde ilçe belediyelerimiz geçmişe nazaran çok farklı durumdalar. Bununla ilgili mevzuat çalışmaları devam ediyor. Sonuçlarının nasıl olacağını bilemiyoruz. Ama partileri temsil eden ilçe başkanları olarak şunu sizlerle samimiyetle paylaşmak istiyorum. Her ilçede olduğu gibi burada da sizlerin yüzünü kara çıkarmamak için var gücüyle çırpınan bir belediyemiz var. 132 mahallesiyle işi Muğla’da en zor belediyelerin başındayız. Büyükşehir modelinin getirdiği muafiyetler bizim gerçekten belimizi büküyor. 132 mahallenin 120’sinden vergi alamıyoruz ama hizmet götürme durumuyla karşı karşıyayız. Maaş ödemekte zorlanan bir konumdayız. Bunu radikal olarak değiştirmek için bazı çalışmalarımız, gayretlerimiz var. Ama mazeret üretmemek adına ya da ‘param yok ben sadece böyle oturacağım’ dememe adına şu anda kırsaldaki tüm mahallelerimizde ve ilçe merkezimizde çok yoğun bir iş programı ile çalışmaktayız. Bu konuyu da zaman zaman il başkanlığımızla paylaşıyoruz. Bizler bu topraklarda yaşıyoruz. Yarın belediye başkanlığı görevimiz sona erdikten sonra Milas’ın sokaklarında gezmeye devam edeceğiz. Bu anlayış içerisinde burada iyi çalışmaya gayret gösteren bir kardeşiniz ve onun bir ekibi olduğunu, bir hizmet yuvası olduğunu özellikle sizlerle paylaşmak istiyorum. Geldiğiniz için tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

Milas örgütü iyi, çalışkan ve kenetlenmiş bir örgüt

Kendisinin de partinin mutfağından yetişen biri olduğunu ifade eden Başkan Tokat, “Partinin gençlik kolları başkanlığından, bu partinin mutfağından gelen biri olarak gerçekten çok heyecanlı ve duygulu olduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Milas örgütü iyi, çalışkan ve kenetlenmiş bir örgüt. Seçim dönemlerinde ve seçim haricinde sizleri burada en ücra dağından, şehir merkezine, sahillerine kadar her bölgede en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olan bir örgüt. Başta ilçe başkanımız, yönetimimiz, kadın ve gençlik kolları ile tüm delege ve üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başlatmış olduğunuz bu uygulama partimiz için çok önemli. Hizmet yaptığımız dönem içerisinde bu nitelikte belki de en kıvanç duyduğum tablo. İl ve tüm ilçe başkanlarımız bugün Milas Belediyesi’nde. Bizim için bu büyük gurur” dedi.

 

Sizler bizlerin gurur kaynağı oldunuz

Başkan Tokat’ın ardından söz alan CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla İl Başkanlığı ve ilçe başkanlarıyla birlikte toplantı yapmak üzere Milas’a geldiklerini belirterek, “Bu toplantı sadece Milas’la sınırlı kalmayacak. Tüm ilçelerimizde değişik takvimlerde, tüm ilçe başkanlarımızın katılacağı bir toplantı olacak. Muğla sadece merkezde değil, tüm ilçelerden yönetiliyor olması örgütün de bir bütünlük içerisinde olması hem beni hem ilçe başkanlarımızı hem de partimizin üst düzey yöneticilerini çok mutlu etmekte. Milas Belediye Başkanı olarak sizler bizlerin gurur kaynağı olduğunuz. Sizleri görmekten, çalışmalarınızı izlemekten çok keyif alıyoruz. Başarılı çalışmalara imza atıyorsunuz. Bugün partimiz size görev ve sorumluluk vermiştir. Yarın seçimlerde herhangi biri veya yine siz devam edersiniz, kim olursa olsun CHP’nin vermiş olduğu görev ve sorumluluğu almış oluyor. Bu sorumluluk ve bilinç içerisinde hareket ettiğiniz için öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızdan dolayı halktan aldığımız memnuniyetler adına da tebrik ediyor, kutluyoruz” dedi.

 

OHAL yasası sıkıntılar yarattı

Alban, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İl ve ilçe başkanları olarak ülkemizin karanlık çıkmazları içerisinde başımızı ellerimiz arasına alıp düşünmek çözüm değil. Biz çalışmalarımızı yerinde görerek, yerinde değerlendirmek istiyoruz. Muğlamızın genelinde yapılan çalışmaları iki ayda bir yapılan il başkanları toplantısında değerlendiriyoruz. Muğla örgütü Türkiye genelinde de takdire şayan ve başarılı. Genel merkezimiz de bu durumu takdir etmekte.

Ülkenin gidişatı gerçekten sıkıntılı. Bu sıkıntılı dönemlerde OHAL yasaları uygulanıyor. Bu OHAL yasalarında da belediye başkanlarının sorumlulukları arttı, görev alanları kısıtlandı. İçişleri Bakanlığı yanına Valiler ve Kaymakamlıklar eklendi. OHAL yasası sıkıntılar yarattı. Daha sonra bazı değişiklikler yapılarak Valiler ve Kaymakamlıklardan bazı yetkiler alınarak Bakanlığa devredildi. Bu sıkıntılı dönemde Muğla’da sorun yaşanmadı ama yaşanmayacak anlamına gelmezdi. Bu sıkıntılı durumu elbirliği ile örgütlü mücadelemizle çok başarılı şekilde atlattığımıza inanıyorum. Örgütümüz, tabanımız ne dediyse uyguladık bugünlere geldik. Bundan sonra da ne yapılması gerekiyorsa ortak akıl ve ortak fikirle yapılacak.

Milas’taki toplantımız ilçe başkanlarımızla ilk toplantımız oldu. Bundan sonraki toplantılarımız için de tarihler belirlenecek. Ben inanıyorum ki o bölgelerimizdeki belediye başkanlarımızı ve milletvekillerimizi de katarak, çoğaltarak toplantılarımızı yapalım. Sadece dar olarak ilçe yönetimleriyle kalmasın diye düşünüyorum. Bizleri bugün burada misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum.”

 

Ziyaretler ve toplantı

CHP heyeti Milas Belediyesi’ne gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından CHP Milas İlçe Örgütü’ne geçerek partililerle bir araya geldiler. Gün içinde Milas Kaymakamı Fuat Gürel’i ve bazı sivil toplum örgütlerini de ziyaret eden CHP’li il ve ilçe başkanları ile parti yöneticileri, akşam saatlerinde ilçemizde bir toplantı gerçekleştirdiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık