15 Temmuz’ etkinlikleri sürüyor …

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

15 Temmuz’ etkinlikleri sürüyor …

15 Temmuz 2016 tarihinde, FETÖ tarafından yapılan darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen etkinlikler devam ediyor…

Milas Şehir Mezarlığı’ndaki Şehit mezarlarına yapılan ziyaretle başlayan 5 günlük program kapsamında, 12 Temmuz 2017 Çarşamba günü Kuyucak mevkiinde, 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturulurken, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak adlandırılan etkinlik programları kapsamında 13 Temmuz 2017 Perşembe günü ise saat 09’da Şehit Murat İnci anısına Kaymakamlık önünden başlayan ve Üçgen Park - Aplangeç Parkı - Okullar Bölgesi - Belediye Minibüs Garajı - Döner Kavşak - Menteş güzergâhlarında bisiklet turu yapıldı.

Etkinlik programı kapsamında dün Halk Eğitimi Merkezi Salonunda saat 17.30’da 15 Temmuz Belgeseli gösterimi yapılırken, programın son günü olan bugün Atapark’ta saat 20.30’da Milli Birlik Yürüyüşü ve ardından saat 21’de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayacak program, yapılacak konuşmalarla devam edecek.

Anı defterinin imzalanması, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, video - slayt gösterimi, kahramanlık türkülerinin seslendirilmesinin ardından camilerden sela okunacak.

Etkinlik, tutulacak ‘Milli Birlik Nöbeti’ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında halka seslenişinin ardından sabaha kadar nöbet tutulmasıyla noktalanacak ...

 

Mesajlar …

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gazetemize ulaşan mesajlar şöyle …

 

AKP Muğla

Milletvekili Hasan Özyer:

“FETÖ, Türkiye’yi teslim

alamadı”

AKP Muğla Milletvekili Hasan Özyer,’15 Temmuz FETÖcü darbe kalkışmasının birinci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Özyer, “Ülke ve millet olarak 15 Temmuz gecesinde tarihimizin en acı günlerinden birini yaşadık” sözleriyle başlayan ve o günlerde yaşananların anımsatılmasıyla süren mesajında daha sonra özetle şöyle dedi:

“Ülkemiz bugün, 15 Temmuz darbe girişimi öncesine göre çok daha güçlüdür”

Kahraman Türk Milleti, hainlere karşı göğsünü siper etti. Geride 250 Şehit ve 2 bin 196 Gazi bıraktı. Milli direniş sonucu FETÖ, Türkiye’yi teslim alamadı.

İhanet ve işgal çetesi olan FETÖ terör örgütüne karşı devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile başarılı bir şekilde mücadele etmektedir. 15 Temmuz darbesi sonrasında Hükümetimiz, bu hain darbe girişiminin sonuçlarını ortadan kaldırmak ve benzeri girişimlerin tekrar yaşanmaması için de bir dizi tedbirler aldı, almaya da devam ediyor.

Ülkemiz bugün, 15 Temmuz darbe girişimi öncesine göre çok daha güçlüdür ve geleceğe güvenle bakmaktadır. Birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam etmektedir. Yaşanan süreç; ekonomisiyle, siyasetiyle, milletiyle ne kadar sağlıklı ve güçlü bir bünyeye sahip olduğumuzu bir kez daha ispatlamıştır.

Hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden yana açık ve net bir tavır sergileyen partilerimiz, kurum ve kuruluşlarımız ile milletimiz, birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu belgelemiştir.

Darbe girişimi; ülkemizi bölmeyi, dış tehditlere açık hale getirmeyi, nihai olarak işgali hedefleyen bir terörist eylemdi. 15 Temmuz darbe girişimine ‘ama’sız, ‘fakat’sız, darbe diyemeyenler ve lanetleyemeyenler, darbe girişiminin bir parçası, en azından destekçisi olarak anılacaklardır. Böyle bir yanlışın içine düşülmemelidir.

Ülke olarak yaşadığımız coğrafya zor ve stratejik bir konumdadır. Bölgemizde sınırların yeniden çizilmeye çalışıldığı bir süreçten geçiyoruz. Bu zorlu coğrafyada bağımsız, hür, birlik ve beraberlik içinde bölünmeden ayakta kalabilmek için cesur ve kararlı olmak, her türlü darbeye ve vesayetlere karşı durmak zorundayız. Millet olarak kadim vatanımızı sahiplenmeli, canımız pahasına korumalıyız.

AK Parti ve ülke olarak nihai hedefimiz; demokrasinin tüm kurum ve kuruluşları ile işlediği, laik sosyal hukuk devletinin tam anlamı ile hayat bulduğu, milli şuurun hakim olduğu, liyakat ve ehliyet sahibi insanların öncelik aldığı, huzur, güven ve refah içinde yaşadığımız bir ortamı yakalamaktır. Bütün plan, proje, eylem ve reformlarımız da bu vizyon üzerine olmaktadır.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yapısal reformları kararlılık ve ivedilikle yaparak, daha aydınlık günlere kavuşmak temennilerimle, tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dilerim.”

 

Muğla Büyükşehir

Belediye Başkanı Dr.

Osman Gürün: “15

Temmuz’da Türk Milleti

‘Egemenlik Kayıtsız

Şartsız Milletindir’ dedi”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 15 Temmuz Darbe Girişiminin birinci yılında bir mesaj yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının demokrasisine, vatanına, milletine, özgürlüklerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözündeki gibi sahip çıktıklarını ve darbeye izin vermediklerini söyledi.

Türkiye’nin darbelerden çok çektiğini hatırlatan ve 15 Temmuz darbesinin her yönüyle araştırılmasının ve aydınlatılmasının gerekliliğinin altını çizen Başkan Gürün, mesajında daha sonra şu görüşleri dile getirdi:

“15 Temmuz 2016 tarihinde devletin önemli kadrolarına sızan fetöcü vatan hainleri tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 249 vatandaşımız Şehit oldu, 2 bin 193 Gazimiz var. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanını, atasını seven, ülkesine, bayrağına bağlı vatandaşları, askerleri, polisleri tarafından tek yürek olarak önlenen darbe girişimiyle Türk Milleti tekrar göstermiştir ki; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”. 15 Temmuz hain darbe girişiminden dersler alınmalı, bu sürece ülkemizin nasıl getirildiği, bütün yönleri ile mutlaka araştırılmalı ve aydınlatılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.’ Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak, demokrasimize sahip çıkmak için Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmamalı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkmalıyız. 15 Temmuz’da fetöcü vatan hainlerine sokakları, meydanları dar eden, bu uğurda şehit olan vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlık ve şifa diliyorum.”

 

Milas Belediye Başkanı

Muhammet Tokat:

“Milletimizin üzerinde

oynanan karanlık

oyunlar, insanlık

tarihine kara bir leke

olarak geçmiştir”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle …

15 Temmuz 2016 tarihinde şanlı Türk Ordumuzun içerisinde sinsice örgütlenmiş Fettullahçı Terör Örgütü mensupları; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, hukuk devletine, vatandaşın huzur ve sükununu bozmaya yönelik kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Milletimizin üzerinde oynanan karanlık oyunlar, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Bu ve buna benzer hain girişimlerin bir daha yaşanmaması için devletin her kademede gerekli önlemleri alması, gerektiği gibi, devam eden soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki dosyaların da, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde hassasiyetle bir an evvel sonuçlandırılması gerekmektedir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’. Bu tür kalkışma ve buhranları önlemek için Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, adaletimizi ve devletin kuruluş değerlerini güçlendirmemiz gerekmektedir.

Darbe girişimine karşı, toplumun şanlı direnişine verdiği destek asla unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha insanlık dışı bu kanlı darbe girişimini 15 Temmuz yıldönümünde lanetliyor, Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimizi minnetle anıyorum.

 

Türkiye Gazeteciler

Federasyonu Genel

Başkanı Yılmaz

Karaca: “Her darbe bir

insanlık suçudur!”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndan Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Yılmaz Karaca imzasıyla yapılan açıklama ise şöyle:

“Bundan bir yıl önce, 15 Temmuz 2016’da, ülke ve toplum olarak tam anlamıyla bir kabusu yaşadık. FETÖ Terör Örgütü adına, sinsi ve sistemli bir hedef için gerçekleştirildiği belirlenen kanlı darbe girişimi, Türkiye’yi derinden sarsmış, kahraman halkımıza büyük acılar/travmalar yaşatmıştır. Ülkemiz üzerinde emelleri hiç bitmeyen dış güçlerin maşası olan hainler, TBMM’yi bombalayıp savunmasız halkımızın üzerine ölüm kusmuş, yüzlerce vatandaşımızı şehit etmiş, binlerce insanımızı da yaralamış, ortalığı yakıp yıkmışlardır. 15 Temmuz, bu ülkenin tarihine geçen ve vatan hainliğinin en utanç verici örneğinin yaşandığı kahrolası bir darbe girişimidir. Biliyoruz ki, her darbe bir insanlık suçudur, her darbe halk düşmanlığıdır ve her darbe vatan hainliğidir.

TGF olarak; sebep olanları, bu hainliğe göz yumanları, destek verenleri, aktif olarak görev alanları, kurşun sıkanları, bomba atanları, kan kusanları, ekmeğini yiyip suyunu içtikleri ülkelerine ihanet edenleri bin kere lanetliyoruz. Tabii ki, bu hain darbeye karşı tarihi bir sınav vererek, onurlu bir direnç ortaya koyan Türk basınını ve onun yürekli mensuplarını da gönülden kutluyoruz. Güzel ülkemizi uçurumdan çekip alan Şehitlerimizi her daim rahmet ve minnetle anacak, Gazilerimize de her zaman şükran duymaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile önemle vurgulamak isteriz ki, birey hak ve özgürlüklerini koruyup kollayan en ideal yönetim biçimi; ancak çağdaş demokrasilerde mümkün olabilen demokrasilerdir. Darbeler ise demokrasilerin askıya alındığı, halkın adeta prangaya vurulduğu insanlık dışı uygulamaların yaşandığı acımasız süreçlerdir. Halkımızın tercihi de hep demokrasi ve cumhuriyetten yana olacaktır.”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık