‘15 Temmuz - Fethi Sekin Hatıra Ormanı’

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

‘15 Temmuz - Fethi Sekin Hatıra Ormanı’

İlçemize bağlı Karacaağaç Mahallesi sınırları içinde yer alan, daha önce Yeniköy Termik Santrali’nin linyit kömür ihtiyacı için kullanılan alan yeniden düzenlendi… ‘15 Temmuz - Fethi Sekin Hatıra Ormanı’ olarak adlandırılan alanda kurum yöneticileri ve öğrencilerin katılımıyla ağaç dikimi gerçekleştirildi…

İlçemizde elektrik üretimi yapan Yeniköy Termik Santral tarafından daha önce kullanılan bölge Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün de desteğiyle ormanlık alan olması için yeniden düzenlendi.

Düzenlenen alana ilk fidanlar, önceki gün Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Yeniköy - Kemerköy Elektrik Üretim Ticaret A.Ş çalışanları ve öğrenciler tarafından dikildi.

 

Öğrencilerin duyarlılıklarını

geliştirmek amacıyla

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Bu etkinliğin bizim açımızdan iki önemi var. Burada oluşturduğumuz ormanı Fethi Sekin şehidimiz adına tesis ettik. Bir diğer sevindirici tarafıysa, enerji üretimi için linyit çıkarılan 26 hektarlık maden alanından geriye kalan sahayı ağaçlandırarak alanın eski haline getirilmesini sağlamak. Öğrencilerimizde, hem milli manevi değerlerimizi özümsemeleri hem de çevre duyarlılığını geliştirmek için böyle bir organizasyon yaptık” dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ise, alanda yaklaşık 14 bin ağacın toprakla buluşacağını belirterek, “Kömürün alınmasından sonra oluşan hafriyat alanlarını tekrar ağaçlandırıyoruz. Bu alanlara tekrar orman kurmak için yoğun çaba sarf ettik. Burada 26 hektarlık bir alana yaklaşık 13-14 bin civarında fidan dikilecek” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık